TikTok går på vingerne

Googles nye mobil er supersikker

(Foto: Google)

Googles egne Pixel telefoner har altid delt vandene, når det gjaldt designet: Mange syntes således, at Pixel mobilernes to-farvede indpakning så billigt og plastik-agtigt ud i forhold til konkurrenterne.

Til gengæld har alle været enige om, at Google leverede fremragende kameraer på sine Pixels. De havde måske ikke objektiver med så mange pixels, men til gengæld styrede Google hvert enkelt af dem bedre med sin software end de fleste andre.

Når de nye Pixel 6 telefoner kommer på markedet til efteråret, vil de adskille sig fra mængden på flere markante måder:

Designet med det mørke bånd med kameraerne ser ikke just elegant ud, men ok – anderledes. Mon ikke det vil høste en del kritik.

Mere vigtigt er det, at Google propper mere kunstig intelligens (AI) og maskin-læring i de nye Pixel 6 og Pixel 6 Pro end i nogen andre smartphone på markedet.

Det ,mørke mavebælte med kameraerne skal nok dele meningerne hos de design-interesserede mobilkøbere. (Foto: Google)

Intelligensen sidder ikke mindst i en ekstra Tensor Processing Unit (TPU), som Google selv har udviklet.

Chippen skal have været under udvikling i fem år og sætte helt ny standarder for bl.a. foto og video kvaliteten på en mobil.

Den overtager en masse tunge AI opgaver fra telefonens centrale processor (CPU), som derfor undgår at løbe varm og sætte sit tempo ned for at genvinde pusten.

Tensor arbejder tæt sammen med en Titan M2 chip, så de tilsammen kan skabe markedets sikreste smartphone

Chippene lægger ganske enkelt flere ekstra lag hardware sikkerhed i telefonen, så den bliver meget svær – for ikke at sige umulig – at knække for hackere og andre cyber-kriminelle.

Googles hjemme-udviklede Tensor chip skal give Pixel 6 Pro mere kunstig intelligens, der bl.a. kan udnyttes til at redigere bileder og video direkte på mobilen,. (Foto: Google)

Google har til gengæld ikke afsløret andre detaljer om sin næste generation mobiler. Åhh joh selvfølgelig – de bliver blandt de første, der kører med næste generation Android 12.

Den dyrere Pro model af Pixel 6 får formentlg en 6,7 tommers OLED skærm med hurtig 120 Hz billed-opdatering og en fornem grafik i Quad HD+ kvalitet.

Tre kameraer vil sidde i det mørke bælte på tværs af telefonen. Det er en vidvinkel, en super-vidvinkel og en slags foldet telelinse med fire gange optisk zoom.

Den billigere Pixel 6 må så nøjes med et 6,4 tommers OLED display med Full HD+ grafik og 90 Hz opdatering. På ryggen vil sidde to kameraer.

Priser er det alt for tidligt at tale om. For danskere er det også et spørgsmål, om Google omsider vil markedsføre sine Pixel telefoner officielt i vores lille land….

(Foto: Google)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TikTok går på vingerne