JBL lokker gamer-folket

Derfor bruger vi ikke Facebook

(Foto: Glen Carrie / Unsplash)

Facebook har haft en rigtig lorte-uge med to tekniske nedbrud tirsdag og onsdag, grimme afsløringer fra en tidligere ansat og en forklaringer fra sine topledere, der ikke har været lige troværdige alle sammen.

Oveni kommer så en afsløring af, at personlige data fra over 1,5 milliarder Facebook brugere skal ligge til salg på et hacker forum i den mørke del af internet.

Netop Facebooks forretnings-praksis og behandling af brugernes private data er igen under stigende kritik, selvom alle er enige om, at det sociale medie har fungeret fint til at holde kontakt med familie og venner under Corona pandemien.

En ny analyse fra det amerikanske online medie ”The Verge” kaster lys over, hvorfor folk bliver væk fra Facebook:

43 procent af 1.200 deltagere i en rundspørge udpeger Facebooks forretnings-metoder som begrundelsen. Det er 16 procent flere end i 2020.

(Infografik: Statista.com)

Tvivl om Facebooks beskyttelse af brugernes private data kommer lige efter med 42 procent, mens 37 procent synes, at indholdet på Facebook er uinteressant. Kun 20 procent siger, at de foretrækker andre sociale medier.

Nyheden om de mange private bruger-data, som kan købes på Dark Web, er blevet kvalt af overskrifterne om Facebooks seks timers totale nedbrud i tirsdags og Instagram problemer fredag.

Afsløringen kommer fra det amerikanske konsulent-firma Privacy Affairs. Det har ikke kunnet påvise, om det er vitale data. Heller ikke, om informationerne var stjålet fra Facebook via et hacker angreb. Der er snarere tale om en opsamling af offentligt tilgængelige data, som Facebook brugere selv har delt.

Andre analyser hævder, at Facebook i stigende grad mister brugere blandt de yngre årgange. Det er der ikke noget nyt i, men frafaldet til f.eks. Instagram og TikTok skal være større end tidligere.

Midt i al den negative kritik kan man ikke løbe væk fra det faktum, at en stor del af verdens befolkning fortsat bruger Facebook hver dag og er glade for det.

Facebook alene har 2,9 milliarder brugere, mens datterselskaberne WhatsApp har to milliarder og Instagram lidt over én milliard….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JBL lokker gamer-folket