GN går efter gamere

EU stop for ansigts-genkendelse

(Foto: Matthew Henry / Unsplash)

I Kina ser man overvågnings-kameraer på hvert gadehjørne. Mange af dem med ny teknologi, der kan genkende folks ansigter eller den måde, de går på.

I USA har der længe kørt en diskussion om, hvorvidt elektronisk ansigts-genkendelse skulle være tilladt eller forbudt i det offentlige rum.

Nu ser det ud til, at EU har taget sin beslutning: Det skal være generelt forbudt i det offentlige, og politiet får strikse regler for at anvende teknologien inklusive kunstig intelligens til at styre den.

I går stemte 377 medlemmer af EU parlamentet for et forbud mod ansigts-genkendelse. 248 stemte imod, mens 62 undlod at stemme.

EU-parlamentarikerne fremhævede samtidig risikoen for fejl i systemer med kunstig intelligens (AI). Det er derfor vigtigt, at alle afgørelser tages af mennesker for at undgå diskrimination i forbindelse med overvågnings-systemer. Det gælder især i forbindelse med politi og grænsekontrol.

EU parlamentet vil forbyde automatiske kamera systemer med ansigts-genkendelse ophængt i det offentlig rum. (Foto: Cottonbro / Pexels)

EU går derfor efter et permanent forbud mod automatisk genkendelser af enkelt-personer i det offentlige rum. Kun borgere må overvåges, hvis de er mistænkt for en forbrydelse..

EU-parlamentet vil også forbyde anvendelsen af private databaser med billeder fra ansigts-genkendelse. Det vil gå ud over flere EU-landes myndigheder, der allerede bruger det såkaldte ”Clearview AI” system.

Det samme gælder teknologier som ”iBorderCTRTL”, der bruger automatisk ansigts-genkendelser til grænse-trafikken mellem landene.

EU-parlamentets afstemning er blot det seneste af en række initiativer, der skal sætte grænser for eller helt forbyde kameraer med ansigts-genkendelse på offentlige gader og pladser. Historierne fra Kina har skræmt, hvor borgernes bevægelser kontrolleres overalt.

I sommers foreslog Det Europæiske Databeskyttelses Rååd (EDPB) og den europæiske tilsynsførende for databeskyttelse, at EU skulle forbyde AI systemer, der bruger biometri til at kategorisere borgere på køn, race, seksuel og politisk orientering. Kort sagt alt, hvad der kan gøre til maskin-drevet diskriminering….

 

 

 

 

2 kommentarer

  • Hello everyone, it’s my first visit at this web page, and paragraph is
    in fact fruitful for me, keep up posting these articles.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Excellent site you have here but I was wondering if you knew
    of any community forums that cover the same topics talked about
    here? I’d really love to be a part of community where I can get feedback from other knowledgeable people that
    share the same interest. If you have any suggestions, please let me
    know. Cheers!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GN går efter gamere