Vi møder nye på festival

MirroCool er spejl og alarm

Digitale spejle, som kan vise vejrudsigten eller dagens kalender aftaler, er der ikke så meget nyt i. Dem har jeg præsenteret flere af her på bloggen gennem de seneste par år. Et par af dem kan man sågar installere selv uden det store kendskab til programmering og netværk.

Til gengæld er det nyt og super cool, når et spejl kan genkende sine brugere på deres ansigtstræk og skræddersyr de viste informationer efter hver enkelts ønsker og behov.

Ansigts-genkendelsen i det nye MirroCool skal tilmed være så præcis, at man kan stille sig foran det med morgenhår og sur mine, dødtræt om aftenen, med heftig makeup på eller med tømmermænd, så man ligner en spand skidt. Spejlet genkender sin bruger.

Er det ikke hyggeligt, hvis man blev mødt med sådan en hilsen, når man træder ind foran sit spejl om morgenen.

MirroCool betjenes med håndbevægelser (”gesture control”), som opfanges af samme diskrete HD kamera, der kan genkende sine brugere. Ikke kun én, men gerne en familie med en hel flok børn, bedstemor og aupair pigen.

Det smarte spejl er beregnet til at blive placeret i et badeværelse, men der er vel intet i vejen med at hænge det op i gangen, alrummet eller ved garderoben. I princippet alle de steder, hvor man befinder sig, når man vil smukkessere sit udseende og samtidig tjekke nyheder, vejrudsigt, kalender og mails.

MirroCool sættes op ved hjælp af en app til iPhone/iPad eller Android. Det er også fra mobilen eller en tablet, som spejlet henter sine oplysninger via et trådløst Wi-Fi netværk.

Kameraet i MirroCool kan også fungere som bevægelses-sensor, der tager billeder af f.eks. ubudne gæster i huset.

Man kan også sige, at spejlet fungerer som en digital personlig assistent. Blot skal man hverken røre eller tale til det. Håndbevægelser eller en ansigts grimasse er nok.

MirroCool ved nemlig godt, at de fleste mennesker har deres hænder travlt beskæftiget, når de står i badeværelset. Vaske hænder, rense negle, lægge makeup, børste tænder osv.

Derfor vil det ofte være praktisk, at man f.eks., kan få MirroCool til at skifte musik-kanal eller vise andre informationer ved at blinke kraftigt med sine øjne eller slå et slag med hovedet.

MirroCool kan sågar fungere som et selfie kamera – hvem der ellers vil tage billeder af sig selv foran spejlet en mandag morgen.

Men OK – hvis man skal have godkendt den nye øjenskygge eller den ændrede frisure af vennerne, kan det være praktisk nok at sende spejlbilledet direkte til Facebook, Instagram, Messenger eller Snapchat.

Det eneste, man skal gøre, er at levere et stort smil til spejlet foran sig. En skæg feature, der også fungerer, hvis man står flere personer foran MirroCool.

Det intelligente MirroCool spejl kan placeres i badeværelset eller f.eks. også i en gang eller vestibule.

Lige så praktisk er, at MirroCool kan fungere som en smart alarm, der diskret tager billeder af indbrudstyven, uden at han opdager det. Billederne sendes så til en database i ”skyen, hvor man kan hente dem til identifikation af den ubudne gæst.

Hvis MirroCool er koblet i ”Away” stilling til ejerens app på mobilen, tænder spejlet automatisk for sit kamera, når der sker bevægelser foran det.  Ejeren får samtidig sendt en alarm på sin smartphone….

Det spændende MirroCool spejl vil blive sendt til Kickstarter den 11. juli, hvor man vil kunne forudbestille det til en favørpris. Hvad nyheden skal koste, afsløres først om 11 dage….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi møder nye på festival