Hvad med en tynd ekstra-skærm?

Så stærk er dit næste USB stik

(Foto: Gizchina)

Inden længe behøver vi ikke længere have separate ladeblokke liggende til mobiltelefoner, laptops og tablets. De kan bruge den samme via deres USB-C stik.

Det sker, når de første kabler og ladeblokke til de nye USB-C 2.1  og USB4 standarder kommer på gaden. De nye standarder er netop blevet præsenteret, og de øger strømmen, som kan løbe i kablet, fra i dag 100 til fremover 240 watt.

Organisationen bag standarden – USB-IF (Implementation Forum) – vil samtidig indføre nye regler for tydelig mærkning af kabler, opladere og USB-stik i gadges og apparater.

Lige nu er det kaos for forbrugere at finde ud af, hvor meget strøm deres USB-kabler kan bære. Det stort set eneste, man kan se er, at USB-C kabler kan stikkes i begge veje, mens de ældre USB-A kabler kun kan vende den ene vej.

Fremover skal hvert kabel og ladeblok indikere klart, om de f.eks. kan arbejde med 60 eller 240 watt. De to strømstyrker regner USB-IF med bliver de mest udbredte.

USB-IF understreger, at det er vigtigt, at man kun køber tilbehør, der har organisationens certificerede logo på indpakning, ladeblok, label og produkt-beskrivelse.

I en tid, hvor flere og flere smartphone fabrikanter dropper at lægge en oplader med i pakken for at spare penge, betyder det, at mange mennesker går ud og køber uoriginale kabler og ladere. Her er der så en risiko med produkter, der ikke følger USB-IF industri standarderne nøje.

Sådan ser de autoriserede logoer ud for de fremtidige USB-C 2.1 og USB4 standarder ud. (Illustration: USB-IF)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad med en tynd ekstra-skærm?