Technics går i ørerne

Farlige bots florerer på nettet

(Foto: Waldemar Brandt / Unsplash

Internet-trafikken og det globale dataforbrug stiger eksplosivt i disse år. På internets digitale motorveje kommer 2/3 af trafikken i dag fra ”selvkørende biler” i form af bots – software robotter.

Mange af dem – faktisk 40 procent – er desværre ondsindede og er ude på enten af skade andres it-systemer eller lokke vitale informationer ud af nettets brugere.

Det viser en ny analyse fra det amerikanske sikkerheds-firma Barracuda Networks, hvis nordiske direktør mener, at de røde advarsels-lamper burde blinke ude i danske virksomheder.

”Bots og andre værktøjer har effektiviseret mange digitale processor. Desværre har de også fanget cyber-kriminelles interesse. Virksomhederne er derfor nødt til at blive bedre til at identificere, sortere og stoppe de skadelige bots,” siger Peter Gustafsson.

I undersøgelsen fra Barracuda Networks kan man også se, at webshops og portaler på internet er de hyppigste mål for avancerede og gentagne bot-angreb.

Nordamerika dominerer statistikken og tegner sig for hele 67 procent af den globale, ondsindede bot-trafik. Til sammenligning står Europa for 22 procent.

Analysen viser også, at to store cloud-tjenester dominerer bot-trafikken – Amazon Web Services (AWS) og Microsoft Azure…

Sådan fordeler trafikken sig på internet mellem mennesker, venlige og farlige bots. (Infografik: Barracuda Networks)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Technics går i ørerne