Fire gange iPhone 13

Apples utrolige vej op

(Foto: Apple)

I år er det 10 år siden, at Tim Cook overtog roret i verdens mest værdifulde it-virksomhed. En opgave, som Cook har løst til topkarakterer.

Helt nemt var det nok ikke at træde i fodsporene på legendariske Steve Jobs, der var manden, som personligt introducerede verden for iPhone, Macintosh og Apples banebrydende musikbutik.

Cook har en anden stil – ikke helt så karismatisk, men så til gengæld mere troværdig. Cook er tallenes mand, og dem er han god tid.

Aldrig har Apple tjent så mange penge som nu. Samtidig tjener Cook også ”lidt” til sig selv I slutningen af august fik han således udbetalt en lukrativ bonus-pakke på 4,7 milliarder kroner i aktier.

Den snart 61-årige Cook behøver ikke at spekulere på sin pension, når han ventes at trække sig tilbage om et par år eller tre.

Spændingen om hans afløser er så småt begyndt. Amerikanske erhvervs-medier spekulerer i flere kandidater, der kan komme både fra Apples hardware, software, services og marketing.

(Infografik: Statista.com)

Igennem de seneste 10 til 20 år har Apple nemlig forvandlet sig rigtig meget. Fra at være et typisk hardware-drevet foretagende under Steve Jobs står Apple i dag på mange forskellige ben.

Bare se på væksten i denne nye infografik fra analysefirmaet Statista:

I 2001 havde Apple en årlig omsætning på 5,36 milliarder dollars – og et underskud på 25 millioner. I det seneste regnskabsår omsatte Apple for 274,5 milliarder dollars – med et netto overskud på 57,4 milliarder. Det svarer til en gennemsnitlig salgsfremgang på 23 procent om året!

Det amerikanske finansmedie Fortune sætter Apples evne til at tjene penge ind i et andet perspektiv: 25 amerikanske koncerner evnede at tjene over 10 milliarder dollars i 2019. Apple gjorde det i 13 kvartaler i træk.

Infografikken viser også, hvor Apple tjener sine mange penge: iPhones er klart den største ”cashcow”, selvom mobilsalget er fladet ud. ”Services” divisionen med bl.a. Apple Music, Apple TV og iClod vokser støt.

Det samme gælder den afdeling, som Apple tidligere kaldte ”Other Products”. Nu hedder den ”Wearables, Home and Accessories” og gemmer bl.a. på Apple Watch og AirPods øretelefonerne….

Normalt ser man Apple boss Tim Cook afslappes i jeans og trøjer. Så her han vi ham snøret ind i et jakkesæt. (Foto: Wikimedia)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fire gange iPhone 13