Disney hjælper biffer

Xiaomi vil være nr ét

(Foto: Xiaomi / WeChat)

To af verdens stærkeste mobiltelefon navne har valgt at præsentere deres høst af nye modeller i denne uge. Sent tirsdag er det Apple med iPhone 13, og dagen efter kommer Xiaomi med sine nyheder.

Apple kender alle i Danmark. Med 40 procent markedsandel sidder Apple solidt på den danske mobiltrone. Det vil næppe ændre sig efter præsentationen af iPhone 13, som du kunne læse meget mere om her på Leifshows i går.

Mere spændende er det, hvad der sker længere nede på listen. Lige nu slås OnePlus og Xiaomi om den danske tredieplads – efter Samsung som en sikker nummer to.

Xiaomi ser ud til at have mest travlt. Både i Danmark og på verdensplan, hvor den kinesiske fabrikant helt har overtaget Huaweis gamle position. For øjeblikket er Xiaomi klodens næststørste smartphone fabrikant efter Samsung, men foran Apple. I juni lå Xiaomi sågar nummer ét i verden.

Xiaomi 11T Pro. (Foto: Xiaomi)

Derfor kan det blive ret så afgørende, hvad Xiaomi har at byde på af nyheder på onsdag. Er det mon noget, der kan tage pusten og overskrifterne fra Apples iPhone 13? Vi får se.

Inden da præsenterer Xiaomi stor selvtillid: Koncernens topchef Lei Jun siger til kinesiske erhvervs-medier, at Xiaomi kun lige er begyndt. Om senest tre år vil Xiaomi være klodens klart største smartphone fabrikant.

Vi har hørt de samme ord fra Huawei for nogle år siden, Inden den amerikanske regering og usikkerhed hos regeringer i mange vestlige lande fik smadret Huawei handel med 5G mobilnet og Android mobiler.

Efter sigende har Xiaomi ikke samme problemer med en politisk nærhed til styret i Beijing, men nogle af Xiaomis udfordringer minder ganske meget om Huaweis.

Xiaomis topchef Lei Jun kaldes ofte for Kinas Steve Jobs. (Foto: Asia Society)

Begge fabrikanter har f.eks. deres klart største salg på hjemmebanen i Kina – og begge er totalt usynlige på det amerikanske marked, der trods alt er verdens næststørste.

Flere branche-analytikere spørger derfor ganske logisk, om man kan holde en global førsteplads på længere sigt uden at sælge sine varer i USA?

På kort sigt vil vi se en stribe Xiaomi nyheder om to dage, hvoraf i hvert fald de vigtigste også vil dukke op i de danske forretninger om kort tid.  Det gælder ikke mindst de nye Xiaomi 11T topklasse telefoner, en Xiaomi Pad 5 tablet og Xiaomi 11 Lite NE mellemklasse mobil.

Udefra skal Xiaomi 11T og 11T Pro ligne de fleste andre moderne smartphones. Rammerne omkring skærmen ser tyndere ud end gennemsnittet, og rygterne vil vide, at hovedkameraet er på mindst 100 megapixel.

Her er et kinesisk spionfoto af den nye billige 5G telefon Xiaomi 11 Lite 5G NE. Den kommer bl.a. med en skærm på 6,55 tommer. (Foto: Pricebaba)

Lidt overraskende har Xiaomi droppet amerikanske Snapdragon motorer til sin mobil. I stedet kører Xiaomi 11T med en Dimensity 1200 processor fra taiwanesiske MicroTech. Skærmen skal være en hurtig AMOLED type med 120 Hz opdatering og AdaptiveSync teknologi.

Den største forskel på Xiaomi 11T og Pro vil være kameraernes kvalitet. Standard-modellen får et set-up med tre objektiver og en 64 megapixel hovedskyder. På Pro udvides denne til 108 MP.

Til gengæld siger rygterne, at begge Xiaomi modeller får et stort 5.000 mAh batteri, der kan lades rekord-hurtigt op via kabel – med 120 Hz.

Xiaomi hævder, at man har løst problemet med batteriernes holdbarhed. Xiaomi 11T Pro skal således kunne oplades mindst 800 gange uden at tabe mere end 20 procent af sin kapacitet. Det svarer til to år. Apple vil ikke love mere end 500 på sine iPhones….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disney hjælper biffer