Hvornår flyver vi ud af reden?

Messenger mere sikker

(Foto: Facebook)

For fem år siden præsenterede Facebook kryptering af tekst-baserede indlæg og chats til sin Messenger platform, der har over 1,3 milliard brugere hver måned verden over.

Nu udvider Facebook omsider, så også videoer og stemme-kald kan omfattes af kryptering. Dermed kommer Messenger på niveau med Facebooks WhatsApp og en række andre besked-apps.

Mærkelig nok er den nye kryptering ikke standard i Messenger. Folk skal bede om at få den aktiveret. Til gengæld øger den sikkerheden mærkbart, når andre end de to, der kommunikerer med hinanden, udelukkes fra at kigge og lytte med.

Video og audio kald har været i kraftig stigning i de senere år, så krypteringen har været ventet længe, Hver dag har Messenger over 150 millioner af den slags meddelelser..

I første omgang indføres krypteringen til gruppe-chat for venner og familier, der allerede har en eksisterende chat-tråd eller en bestående forbindelse i Messenger.

Facebook vil desuden prøvekøre kryptering af direkte meddelelser i Instagram – de såkaldte DM’er. Det sker i en række udvalgte lande.

Ligesom i Messenger skal man have en eksisterende chat kørende for at indføre kryptering af både tekst, fotos, video og lyd på Instagram….

(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår flyver vi ud af reden?