Chromebooks sælger godt

Luftrenseren er et bord

(Foto: IKEA)

(Opdateret)IKEA ikke kun bevæger sig mere og mere ind i elektronik til hjemmet. Den svenske møbelgigant er også rigtig dygtig til at pakke sine nye ”smarte” ting ind, så de føjer sig nemt ind i boligens øvrige indretning. Elektronikken bliver usynlig.

Vi så det med IKEAs ene Sonos højttalere, der var anbragt i soklen på en bordlampe. IKEA fortsatte så med Symfonisk, hvor et maleri på væggen indeholder en supertynd højttaler.

Nu kommer så næste trin. Et nydeligt sidebord til sofaen, som ingen ville drømme om også indeholdt en elektronisk luftrenser.

Det nye STARKVIND produkt kommer sågar i to versioner: Den omtalte i et bord og en mere konventionel slags som fritstående luftrenser.

Sådan ser luftrenseren ud i en stand-alone udgave. (Foto: IKEA)

Begge varianter er identiske indendørs: De rummer tre filtre, der skal kunne stoppe 99,5 procent af ulækre ting, der flyver rundt i rummet.

Det vil sige støv, pollen, tobaksrøg, forurening som f.eks. formaldehyde. Partikler ned til en størrelse på 2,5 mikrometer bliver fanget. Det svarer til 1/400 af en millimeter.

Propelleren inde I Starkvind har fem forskellige hastigheder, som apparatet kan justere automatisk via sensorer og på basis af det opdagede antal partikler i luften.

Man kan selvfølgelig indstille luftrenseren manuelt på apparatet, eller man kan gøre det via IKEA’s Home app. Den forbinder så STARKVIND til IKEA’s bud på det smarte hjem.

(Foto: IKEA)

Den kræver, at man også køber IKEA’s puck-formede TRÅDFRI hub enhed, hvis man da ikke allerede har den i sit hjem. Hubben og den tilhørende app på mobilen bruges nemlig også til IKEA’s trådløse højttalere, smarte elpærer og fjernstyrede persienner til vinduerne.

Den smarte luftrenser skal dukke op i IKEAs varehuse fra oktober. Stand-alone modellen fås i sort og hvidt, mens bordet kan købes i, hvad svenskerne kalder lys eller mørk finish.

De danske priser er endnu ikke offentliggjort, men jeg kan fortælle, hvad STARKVIND skal koste ude i Europa. Det er henholdsvis 149 euro – ca. 1.100 kroner – for bordmodellen, mens den ”almindelige” version skal koste 100 euro  eller ca. 750 kroner….

Vuff – det er smart med frisk luft ved sofaen. (Foto: IKEA)

Betjeningen er super-enkel: Via denne knap eller IKEAs Home app på mobilen. (Foto: IKEA)

(Foto: IKEA)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chromebooks sælger godt