Vil du spille buet på pc?

Danmark mangler 7.500 it-folk

(Foto: Christina @ wocintechchat / Unsplash)

Danmark kunne godt være et lille teknologi eldorado. IT-firmaerne har masser at lave, men må ofte afvise opgaver, fordi der simpelthen ikke er nok dygtige it-folk i vores lille land.

En aktuel analyse fra Ingeniørforeningen IDA og Danske Gymnasier afslører, at der lige nu mangler 7.500 it-folk. I 2030 vil tallet være vokset til 22.000.

Så er det ikke ligefrem en god nyhed, når Danmark i år optager fem procent færre unge på it-uddannelserne. Svarende til 392 studerende.

I virkeligheden burde vi have set en stor tocifret vækst i uddannelses-pladser. Ellers vil det ikke være muligt at udfylde hverken det akutte eller det fremtidige behov for it-specialister.

”Det er superærgerligt, at vi får et dyk i optaget på it-uddannelserne i år. Det betyder at der er unge, som går glip af fantastiske jobmuligheder og it-virksomheder, der går glip af talent, der kunne have dækket noget af den uslukkelig tørst efter flere it-specialister,” siger Mette Lundberg. Hun er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Mette Lundberg tilføjer, at Corona har accelereret den digitale omstilling i hele det danske samfund. Nu er det ikke længere kun it-branchen men et samlet arbejdsmarked, der har akut behov for it-folk.

Politikerne skal ikke beskære, men skrue op for it-uddannelserne. Der er job til alle, siger Mette Lundberg fra IT-Branchen. (Foto: IT-Branchen)

Derfor er det tvingende nødvendigt at skrue op igen for statens bevillinger til pladser på it-uddannelserne.

I 2020 kom der sådan en ekstra Corona pulje, der sørgede for flere uddannelses-pladser. Den sørgede for, at der fra 2017 til 2021 kom 13 procent flere i gang med at studere til it-ekspert.

Hvorfor så stoppe og skære ned, mens legen er god? I virkeligheden burde det gå stejlt den modsatte vej, fordi jobbene er der.

Manglen på it-folk koster hver eneste dag danske virksomheder omsætning og vækst.

Tæt ved 44 procent. af alle danske it-virksomheder har helt måttet opgive at besætte ledige stillinger i 2021, viser IT-Branchens IT-Barometer

27 pct. af de it-virksomheder, der ikke kan få it-folk nok, må derfor sige nej til ordrer og opgaver.

It-branchen omsatte i 2020 for tæt ved 250 mia. kroner og satte med tæt ved 82 mia. kroner ny rekord i eksport….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du spille buet på pc?