Telenor har 3.000 nye kunder

Meget farlig malware opdaget

Den nye malware er særlig farlig, fordi den gemmer sig som en lille sten i et stort mosaik og først bliver aktiv efter et stykke tid. (Foto: Bitdefender)

Den danske specialist i antivirus  – Bitdefender – har opdaget en ny type farlig malware, der kan ligge passiv på en pc eller mobil i længere tid, inden den pludselig begynder at installere kriminelle virus programmer.

Bitdefender har valgt at kalde den nye malware for MosaicLoader. Den bliver typisk distribueret via betalte annoncer, der dukker op, når folk søger efter “gratis” software. Desuden gemmer MosaicLoader sig bag gode råd på internet om, hvordan man reparerer hacket betalings-software.

Ifølge Bitdefender er MosaicLoader sat op til at lave individuelle søgninger efter beskadiget software eller ulovlige “gratis” versioner af software – for derefter at kunne  inficere hele computeren, tabletten eller mobilen.

Hvis en enhed først er inficeret med MosaicLoader, kan den uden sin brugers viden installere enhver type malware til senere brug.

Bitdefender har dokumenteret, at MoasicLoader har inficeret enheder med alt fra simpel cookie overvågning til udnyttelse af krypto-valuta og til mere komplekse malware typer som Glupteba.

Den nye malware er særlig farlig, fordi den gemmer sig som en lille sten i et stort mosaik og først bliver aktiv efter et stykke tid. (Foto: Bitdefender)

MosaicLoader går efter computer brugere, der har beskadiget software – som regel “gratis” versioner af betalings software.

Med selv små skader i software er MosaicLoader parat til at placere enhver type malware senere. når den først er kommet ind i computeren eller mobilen.

De danske virus-bekæmpere fra Bitdefender anbefaler, at man lader helt være med at downloade “gratis” versioner af software.

Det ser ud som om at MoasicLoader angrebet er  globalt og at den målgruppe, der

Det ser ud som om at MosaicLoader angrebet er globalt. Den målgruppe, der især påvirkes, er personlige computere….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telenor har 3.000 nye kunder