Facebook lancerer nyhedsbreve

Her er HP’s letteste

(Foto: HP)

(Opdateret) Dagens forbrugere vil ikke længere acceptere, at de skal slæbe rundt på en bærbar pc på flere tongs – det vil sige 2,5 kilo og derover.

De efterlyser nye laptops, der på samme tid er stærke i ydelse og lette i kilo. Ellers passer de ikke på den moderne livsstil som digitale nomader, hvor man bærer sit kontor på sig døgnet rundt.

Pavilion Aero 13 er HP’s elegante svar på denne trend. Det er en 13 tommers laptop, der vejer under ét kilo og leverer råstyrke, som man ellers ville forvente at langt større pc’er.

HP har andre bærbare pc’er i samme styrke- og vægt-klasse. Det er Envy og Spectre modeller, der er dyre og beregnet til professionelle brugere. Aero 13 henvender sig imidlertid til os forbrugere.

Helt præcist vejer Aero 13 beskedne 0,987 kilo i sin stærkeste konfiguration. Den gemmer på en hurtig AMD Ryzen motor og et batteri, der kører 10 timer på en opladning.

(Foto: HP)

 

Kabinettet er bygget i en magnesium-aluminium legering, der ser lækker ud – og som fås i fire pastel-farver. Når man er forbruger, behøver ens pc ikke at være så diskret som hos mappe-dyrene.

Til gengæld må ens nye laptop godt vise lidt bæredygtighed:

Aero 13 er derfor lakeret med vandbaserede farver. Plastik-elementer er så vidt muligt støbt af affald fra verdenshavene. Og laptoppen kommer i en indpakning af genbrugs-pap.

HP viser også for første gang en 13,3 tommers skærm i 16:10 bredformat. Den er omgivet af meget tynde rammer og kan vise billeder i 2,5K kvalitet.

Det er 2.560 gange 1.600 punkter på displayet ad gangen. De vises i 400 nits lysstyrke og kan vise 100 procent af sRGB farveskalaen.

 

(Foto: HP)

(Foto: HP)

Som for det meste hos HP kan køberen konfigurere sin laptop ud fra egne ønsker til kræfter og lager-omfang:

Processorerne kommer alle fra AMD og går fra en Ryzen 5000 motor og op til en Ryzen 7 5800U kraftkarl med otte kerner og et Radeon grafikkort.

Ombord har Areo naturligvis Wi-Fi 6, HDMI-stik og tre USB porte. Webkameraet er af god kvalitet og suppleres af to mikrofoner med støjreduktion.

De bruger kunstig intelligens til at sorte baggrundslyde fra, når man f.eks. deltager i videomøder med Zoom eller Microsoft Teams.

Pavilion Aero 13 kommer på markedet i løbet af juli.  Prisernebegynder ved 4.499 kroner.

Og til sidst en vigtig detalje, som alle købere af Windows pc’er vil spørge om fra nu af. Svaret er ja – HP kommer med en opgradering til Windows 11 senere på året….

 

(Foto: HP)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook lancerer nyhedsbreve