IKEA gør vinduer intelligente

Nu kommer laptops med OLED

OLED eller AMOLED. Det er skærme, som vi er vant til fra vores mobiltelefoner. Mange har også ofret lidt ekstra på deres nye farve-tv, der har OLED eller QLED displays. Sidstnævnte er Samsungs.

Men OLED på laptops? Well – det har de færreste set og oplevet. Bærbare pc’er nøjes stadig med de knap så lysstærke LCD-skærme. Måske fordi OLED er dyrere at fremstille end LCD. Især, når vi taler om displays, der er større end mobiltelefonernes. Og det er laptoppens jo altid.

Verdens to største pc-fabrikanter, Lenovo og HP, har begge erfaringer med at udstyre laptops med OLED skærme, men sådan rigtig seriøst er de bærbare pc’er med superskærmene ikke blevet markedsført.

HP hævder, at den nye Spectre er verdens første laptop med AMOLED skærm. Displayet bygges af Samsung.

Nu kunne det se ud, som om signalerne har ændret sig. På den store CES Show udstilling i Las Vegas viser både Lenovo og HP nye laptop modeller med OLED skærme på. De skal samtidig få en pris, der ikke ligger voldsomt mange kroner over bærbare med LCD displays.

HP hævder, at firmaets nye Spectre x360 15 er verdens første laptop med AMOLED skærm. HP køber det 15 tommer store display hos Samsung, der om nogen må kende til skærme med denne teknologi. Sydkoreanerne sælger jo hvert år mange millioner smartphones med AMOLED.

HP’s AMOLED udgave af Spectre x360 15 med samme tekniske specifikationer som den velkendte LCD version. Det vil sige de seneste 8. generation Intel Core processorer, op til 16 GB RAM og 512 GB lager på hurtige SSD diske. Laptoppen kommer på markedet til marts. Prisen vil HP ikke ud med endnu.

Lenovos nye Yoga C730 er en 2-i-1 laptop, der henvender sig til kreative pc-brugere. Den kan f.eks. anvendes som digital tegneblok.

Lenovos OLED-bestykkede laptop er til gengæld helt ny. Det er Yoga C730 modellen med 15,6 tommers touch skærm, 4K grafik-opløsning og supertynde rammer omkring displayet. Den skal komme på markedet til april og koste fra 1.650 USD – ca.   kroner.

Ligesom hos HP kommer Lenovos nye super-laptop med Intels 8. generation Core processorer, op til 16 GB RAM, maksimalt 512 GB SSD lager, Intel UHD 620 grafik og indbyggede JBL højttalere med Dolby Atmos surround sound.

I modsætning til HP nyheden, der er en konventionel laptop i design, er Lenovos Yoga C730 en to-i-en konstruktion. Den kan altså fungere både som en almindelig bærbar pc og som tablet. Det gør computeren særligt egnet til kreative sjæle og folk, der holder mange præsentationer.

Yoga C730 er en topmodel med OLED touch skærm på 15,6 tommer og 4K kvalitet. Laptoppen rummer også JBL højttalere med Dolby Atmos surround.

Når man tænker på målgruppen, er det meget oplagt, at Lenovo vedlægger en Active Pen med den nye laptop. Pennen har 4.096 niveauer af trykfølsomhed og må sammen med det lysstærke 4K display for designere, tegnere, arkitekter, fotografer og filmfolk til at klappe i hænderne.

Den nye Lenovo Yoga C730 har indbygget fingeraftryks-skanner, tre USB-C porte med den ene som Thunderbolt samt et batteri, der kan holde laptoppen kørende i otte timer på en opladning. Ikke just imponerende – altså levetiden pr. tur i stikkontakten.

Til gengæld lyder det rigtig godt, når Lenovo fortæller om OLED skærmen. Den leverer f.eks. 1,6 gange mere farve, lysstyrke og kontrast end konventionelle laptops displays. Desuden udstråler den 20 pct. mindre blåt lys end LCD. Godt for øjnene….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA gør vinduer intelligente