Vil lave musik med kunst

Soundbars bliver grønnere

(Foto: LG)

Mens LG har besluttet at stoppe med at bygge smartphones, går det heldigvis bedre med salget af andre produkter fra den sydkoreanske elektronik-gigant.

LG har bl.a. stor succes med sine OLED-tv og tilhørende soundbars til at forbedre lyden fra fjernsyns-udsendelserne.

Den nye 2021 linie af soundbars er f.eks. markedets første, der har fået en SGS Eco-Product certifikation. Det betyder, at både højttalerne selv og den emballage, de er pakket ind i, er fremstillet af genbrugs-materialer.

På den mere tekniske side glimrer flere af de nye LG soundbars med indbygget kunstig intelligens:

”AI Sound Pro” sørger bl.a for, at højttalerne selv kan finde ud af at tilpasse lyden optimalt til det indhold, som vises på tv-appparatet.

(Foto: LG)

 

De nye LG soundbars kan forbedre lyden på de fleste typer tv, men fungerer (ikke uventet) allerbedst med LG’s seneste skærme fra 2021.

Det gælder både i det ydre design og i betjeningen, hvor man kan bruge den samme trådløse fjernbetjening. Tv og højttaler rummer nemlig identiske ”lyd modi”, så man nemt at skifte mellem skærm og soundbar.

En anden ny teknologi hos LG er Meridian Horizon, der udnytter et mange-årigt samarbejde mellem den koreanske tv-fabrikant og det velrenommerede britiske Hi-Fi mærke Meridian.

Horizon kan ”mikses” to-kanals stereo indhold til surround og multi-kanal audio, der skal give mere realistisk lydgengivelse af tv-programmer.

Ifølge LG har flere af de dyrere modeller soundbars mulighed for at afspille ægte Hi-Res lyd, der glider gennem systemet uden tab undervejs og i en kvalitet af 24 bit med 96 kHz. Det er specifikationer som i dyre Hi-Fi anlæg.

 

Som de fleste andre soundbars er også LG’s ret diskrete i deres ydre fremtræden. Det er de indre værdier, der tæller. (Foto: LG)

Alle de nye LG soundbars kommer med Dolby Atmos og DTS-X surround sound. De er kompatible med Dolby Vision og kan arbejde direkte med lyden fra 4K film.

Endelig gør LG opmærksom på, at man kan styre sine nye soundbars via stemmestyring fra hele tre forskellige digitale assistenter. Det er Apples Siri, Amazons Alexa og Googles Assistant.

Apple fans vil kunne lide, at tv-højttalerne arbejder med AirPlay 2. Så kan man streame, styre og dele musik eller andet indhold direkte fra en iPhone, iPad eller Mac.

Danmark ser ud til at kunne blive et af de første lande i Europa, hvor de nye LG soundbars kommer til salg.

Priser og eksakte lancerings-datoer er endnu ikke klar, men de første modeller på det danske marked bliver SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y og SPD7Y….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil lave musik med kunst