Så er det dit træk

Vil lave musik med kunst

(Foto: IKEA og Matheus Viana / Pexels)

Det vakte berettiget opsigt, da den svenske møbel-kæmpe IKEA forlovede sig med den amerikanske Hi-Fi fabrikant Sonos. Det var i efteråret 2019.

Målet var at skabe højttalere, der havde Sonos’ uomtvistelige kvaliteter i lyd, men kunne sælges til IKEA priser. Altså langt under, hvad man normalt betaler for en Sonos box.

Siden har der været forbløffende stille omkring de to ulige partneres samarbejde.

IKEA har måttet kæmpe imod, at de store varehuse måtte lukkes på grund af Corona, mens Sonos har brugt tiden på at lancere sin hidtil mindste, men bestemt ikke dårligste højttaler – den bærbare Roam.

IKEA og Sonos vakte berettiget opsigt, da de kombinerende en trådløs højttaler med en bordlampe. (Foto; IKEA)

Nu kunne det imidlertid se ud, som IKEA og Sonos vil barsle med to nyheder:

Den ene er en forbedret version af den bordlampe-lignende Symfonisk højttaler. Prisen skal ligge på niveau med den nuværende – altså 1.700 kroner.

Symfonisk i sig selv er meget anderledes end alle andre trådløse højttalere på markedet. Hvem havde regnet med at hente både lys og lyd ud af en Sonos ting?

Den anden nyhed skal imidlertid være langt mere banebrydende, hvis man kan stole på informationerne fra det amerikanske medie ”The Verge.”

Ud over ”lampen” lancerede IKEA og Sonos også sidste år en Symfonisk reol-højttaler. Den indeholder stort set samme teknologi som Sonos One, men koster under det halve. (Foto: IKEA)

Herfra skal en medarbejder have set prototyper på IKEA højttalere, der er ”forklædt” som malerier eller posters på væggen.

Desværre har ”The Verge” ikke kunnet finde ud af, om den trådløse højttaler kun er en lille del af kunstværket på væggen, eller om membranen er hele fladen.

Andre end IKEA og Sonos har prøvet at lave noget lignende.

I dag kan man således købe en del forskellige højttalere, der er så flade, at de kan indbygges i væggen og loftet.

Samsung er gået en anden vej og har puttet en flot træramme omkring skærmen på sine cccc tv. Resultatet er, at fjernsynet ligner et maleri på væggen, når der ikke lige er tændt for en udsendelse….

Kunne man mon forestille sig, at IKEA og Sonos ville bygge højttalere, der var forklædt som et kunstværk på staffeli? (Foto: Lasse Bergquist / Unsplash)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er det dit træk