LG efterlader mobilt hul

Så er det dit træk

(Foto: Bryght Labs)

Der var en periode, hvor man ustandseligt hørte om nye skakcomputere og store mainframe systemer med kunstig intelligens, der kunne slå selv verdens bedste skakspillere.

I de senere år har der været meget stille på skakfronten, når det gælder nye computere. Mærkelig nok.

Ikke fordi jeg tror, at interessen for det ædle gamle spil er dalet. Tværtimod må distance-skak over internet have været oplagt i disse Corona tider.

Jeg tror snarere, at mange medier – inklusive mit eget – har haft en tendens til at fokusere på den kunstige intelligens (AI) i forhold til mobiltelefoner, kameraer, moderne personbiler osv.

(Foto: Bryght Labs)

Derfor er det dobbelt godt, at der nu dukker en ny og spændende skakcomputer op. Den hedder ChessUp og indeholder al den nye smarte betjening, som man kan drømme om.

ChessUp fra Bryght Labs stiller f.eks. op med en indbygget digital skaklærer og coach. Den analyserer og husker alle de spil, man har gennemført – eller som andre har været del af.

Desuden er ChessUp naturligvis online hele tiden og kan bl.a. kommunikere via sin medfølgende app til mobiltelefonen.

Det mest fascinerende ved ChessUp ser dog ud til at være den indbyggede intelligens. Den bygger på den seneste nye variant af Stockfish software:

Den bruges f.eks. til at lyse felterne op på skakbrættet, så man kan se alle mulige træk og deres fordele og ulemper.

(Foto: Bryght Labs)

Berører man således en skakbrik på brættet, oplyses træk-mulighederne i tre forskellige farver – alt efter deres styrke.

ChessUp analyserer det aktuelle skakmatch i ”real time”. Kæmper man mod selve computeren, matcher den automatisk sit spille-niveau derefter.

At der er stor interesse for en nyhed som ChessUp, demonstreres i øjeblikket på iværksætter platformen Kickstarter.

Her søger folkene – Bryght Labs –  bag ChessUp i øjeblikket med stor succes finansiering af en storproduktion. Det ønskede beløb er således overtegnet mindst 36 gange.

Skak-entusiaster – både begyndere og erfarne – kan fortsat forudbestille en ChessUp computer til favørpris og 33 procent rabat. Skakcomputeren fås således til 249 dollars eller ca. 1.560 kroner….

ChessUp skakbrættet lyser felterne op, hvor det er muligt af flytte sin brik til. De forskellige farver illustrtrerer, hvor stærkt eller svagt ens træk ville være. (Foto: Bryght Labs)

(Foto: Bryght Labs)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LG efterlader mobilt hul