iMac får flere farver på

Hvor skeptiske er I over for 5G?

(Foto: Frederik Lipfert / Unsplash)

Danskere er tilsyneladende helt rolige ved udsigterne til, at luften omkring os snart vil svirre med 5G radio signaler.

Vi tror ikke særlig meget på, at 5G skal være farlig for sundheden, eller at 5G ligefrem kan være med til at sprede Corona i samfundet.

Den slags ”sammensværgelses-teorier” florerer overalt på internet og har tilsyneladende langt flest tilhængere i lande som USA og Storbritannien.

Det viser en ny undersøgelse fra britiske Prolifics Testing. Her har man brugte online værktøjet Ahrefs til at undersøge, hvor meget folk søger på nettet efter negative sider af 5G.

Analytikerne gik således efter Google søgninger, der indeholder spørgsmål som ”er 5G farligt”, ”Er 5G sikkert?”, ”giver 5G sundheds-risici?” eller ”spreder 5G Corona virus?”

1.410 gange om måneden stiller 5G-skeptiske danskere disse spørgsmål. Det placerer Danmark på en 20. plads i den globale undersøgelse.

5G modstandere markerer sig skam også i det offentlige rum. (Foto: Ehimetalor Akhere Unuabona / Unsplash)

Det er jo det rene ingenting, når man sammenligner med amerikanernes 374.700 ængstelige forespørgsler om måneden eller briternes 93.400. De to ligger klart i spidsen af hitlisten.

Selvfølgelig er der også mange flere amerikanere end danskere. M selv når man indregner forskellen, må der være mindst fem gange så mange 5G skeptikere i USA.

At der opstår nervøsitet, når ny teknologi indføres, er et velkendt problem. Også i Danmark:

Gennem mange år kom den ene analyse efter den anden, som påstod, at mobiltelefonernes stråling skadede vores hjerner, når vi holdt apparatet tæt ind til hovedet. Lige efter fulgte så hver gang nye undersøgelser, der sagde præcist det modsatte.

De fleste danskere ser nok frem til de gode sider ved 5G: Superhurtige downloads helt uden forsinkelser. Mulighed for at opleve Augmented Reality (AR) på hverdags-plan og indførelse af tingenes internet med kloge veje og biler samt intelligente hjem.

Ophavsmænd til  den nye og lidt anderledes 5G analyse  er Prolifics Testing. Firmaet med base i England har specialiseret sig i at teste software. Blandt Prolifics kunder er bl.a. internationalt kendte tech-fabrikanter, banker, butikskæder og den offentlige sektor….

(Grafik: Prolifics Testing)

 

https://prolifics-testing.com/countries-most-sceptical-about-5G

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iMac får flere farver på