Snart slut med første Edge

Domæner dyrere

(Foto: PicJumbo.com /

1,35 millioner. Så mange internet adresser med efternavnet .dk er i dag registreret hos den myndighed, der administrerer den danske web  – DK Hostmaster.

De bliver 10 kroner dyrere om året fra den 3. maj. Så betaler man 60 kroner for sit domæne mod tidligere 50.

Sidste gang, DK Hostmaster hævede priserne, var i 2018. Før da havde et dansk domæne kostet 45 kroner om året siden 2007.

Bemærk i den forbindelse, at jeg kun taler om DK Hostmasters administrations-pris. Et domæne navn kan sagtens være meget dyrere at købe, hvis det er attraktivt.

Danske domæne-ejere får besked om prisstigningen pr. mail i denne weekend. Den begrundes først og fremmest med, at DK Hostmaster skal have penge til en række initiativer, der øger sikkerheden på internet.

Fra maj bliver det 10 kroner dyrere om året at have sit domæne-navn på internet. (Foto: Pixabay)

DK Hostmaster er f.eks. involveret i projekter som sikkerpånettet.dk og rådgivning omkring digital identitet.

DK Hostmaster ønsker også, at antallet af domæne-navne med DNSSEC sikkerheds-teknologien øges. Det gøres i samarbejde med de virksomheder i Danmark, der sælger online navne.

DK Hostmaster vil samtidig gerne bidrage aktivt til forskning, der skaber ny viden og nye indsigter inden for domæne-området. Det kræver investeringer.

De nye prisstigningen gælder ved oprettelse af nye .dk-domænenavne, ved fornyelse af eksisterende og ved overdragelse. Det vil sige, at prisstigningen først er gældende, når dit domænenavn skal fornyes.

Hvis dit domænenavn først fornyes i slutningen af 2021 eller senere, så er det først på dette tidspunkt, at prisstigningen er gældende for dig. Dit .dk-domænenavn stiger derfor ikke før at det skal fornyes, uanset registreringsperiodens længde….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart slut med første Edge