Læser du også min Trends & Travel blog?

Twitter lukket helt for Trump (opd)

(Ilustration: Gerfd Altmann / Pixabay)

(Opdateret) Sidste nat omkring midnat dansk tid lukkede det sociale medie Twitter permanent for den amerikanske præsident Trump.

Netop Twitter har ellers været præsidentens foretrukne kommunikations-kanal. Her har Trump over 88 millioner følgere og har siden sin debut på platformen den 4. maj 2009 afsendt flere end 57.000 tweets.

Ligesom Facebook, Instagram og Snapchat har Twitter haft udstedt en foreløbig karantæne mod præsidenten siden i onsdags, hvor Trump tilhængere stormede det amerikanske parlament. Fem mennesker blev dræbt ved angrebet.

Twitter er imidlertid det første sociale medie, der smider præsidenten permanent ud. Om de andre følger  efter, får vi sikkert at se i løbet af weekenden.

Trumps reaktion ventede da heller ikke længe på sig: Nu måtte han overveje at oprette sit eget sociale medie eller online nyhedstjeneste, for alle andre var styret af demokrater og stærkt venstre-orienterede mennesker.

Sådan ser det ud, når man forsøger at finde Trumps nu lukkede profil på Twitter.

Teamet omkring præsidenten kaldte Twitters beslutning for ”forfærdelig”, mens han søn Donald Junior skrev, at ”Mao ville være stolt” på sin Twitter profil.I torsdags – lige inden sin første karantæne – havde præsidenten via Twitter lovet sine tilhængere, at ”vores rejse først begynder nu.”

Et løfte om, at han ville fortsætte med at tweete hyppigt, efter at han må forlade Det Hvide Hus om et par uger. ”Stay tuned”, skrev han.

Så sent som fredag aften – efter udelukkelsen – forsøgte Trump at undvige til andre Twitter konti for at få sine budskaber ud.

Da sendte han f.eks. flere tweets fra præsidentens officielle konto, hvor han beklagede sig over, at hans modstandere ville tvinge ham til tavshed. Twitter-kontoren @realdonaldtrump var Trumps private.

Desuden hoppede Trump også over på profilen @TeamTrump. Da Twitter opdagede det, blev også den lukket.

Trumps ene søn er mildest talt utilfreds med, at farmand ert sparket ud af Twitter. (Foto: Twitter)

Twitter begrunder sin permanente udsmidning med en bekymring for, at Trump med sine tweets kunne udløse et nyt voldeligt angreb i Washingtong DC. Næste gang i forbindelse med Joe Bidens indsættelse som præsident den 20. januar.

I sit officielle statement henviser Twitters ledelse til to navngivne tweets, der har fået vandet til at løbe over bredderne:

I dem havde Trump bl.a. meldt ud, at de 75.000.000 store amerikanske patrioter, der har stemt på mig, også i fremtiden vil have en stærk stemme”.

Desuden erklærede Trump, at han ikke ville deltage i Bidens tiltrædelses-ceremoni den 20. januar. Kun få timer efter, at Trump havde sagt det modsatte i et tv-indslag.

”Disse tweets skal læses i kontekst med de seneste begivenheder i USA”, skriver Twitter. De kunne opfordre andre mennesker til at begå voldelige angreb.

Trump har forsøgt at undvige til den lille Twitter konkurrent “Parler”, der så straks er blevet sortlistet af Google, Apple og Amazon. (Foto: Parler)

Trumps meddelelse om at blive væk fra festlighederne ved Bidens indsættelse som præsident kunne derfor blive ”et sikkert mål” for fanatikere, fortsætter Twitter.

Twitter erklærede også, at det sociale medies opgave bestod i, at ”offentligheden kan høre direkte fra valgte politikere og verdensledere. Vi har dog allerede for flere år siden slået fast, at disse konti ikke må bryde med vores regler. Twitter må ikke bruges til at opfordre til vold.”

Hvordan den afgående præsident vil kommunikere i fremtiden, står hen i det uvisse. At åbne et eget socialt medie, vil nok være den sværeste vej, selvom det sikker vil kunne få mange brugere blandt Trumps fanatiske tilhængere.

Ifølge amerikanske medier skal præsidenten have forhandlet med ”Parler” platformen, der kan minde om Twitter, men kun har 10 millioner brugere. Både Trumps børn Eric og Ivanka har profiler på ”Parler”.

Google reagerede med det samme ved at slette ”Parler” app’en fra sin Play Store. Apple og Amazon har nu også gjort det…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Læser du også min Trends & Travel blog?