Når dine vinylplader skal forkæles

Præsidentens iPhone kan kun tweete

Verdens mægtigste mand gider ikke surfe på internet. Han bruger heller ikke e-mail på sin iPhone. Til gengæld elsker han Twitter.

Donald Trumps forkærlighed for Twitter turde efterhånden være kendt af alle. Twitter er hans primære kanal til at kommunikere med verden, og hans tweets er legendariske for deres stærke indhold og direkte angreb på alt og alle – inklusive præsidentens egne ministre og rådgivere.

Mere overraskende er det nok for mange, at Trumps private iPhone ikke indeholder andre apps. Ikke engang en webbrowser til at surfe på internet. Han nøjes med Twitter app’en.

Det afslører den amerikanske nyhedstjeneste Axios, og nyheden blev i fredags bekræftet i et interview i dagbladet New York Times og i søndags af Apple bloggeren John Gruber.

Sidstnævnte forklarer tilmed på sin blog, hvordan andre forholdsvis nemt kan de-aktivere iPhone programmer som Safari browseren, Siri assistenten eller forhindre telefonen i at tage fotos.

 

Præsident Trump udskiftede i foråret sin gamle Samsung Galaxy S3 telefon ud med en nyere iPhone 7, der er indrettet, så den kan konfigureres pr. fjernstyring af staben i Det Hvide Hus. Det sker ved hjælp af programmet MDM.

Forklaringen er først og fremmest sikkerhed. Dernæst at Trump ikke ligefrem er en ørn ved en computer eller til at betjene en avanceret smartphone. Twitter har han dog lært sig og bruger de korte meddelelser hyppigt via det sociale medie.

Det er klart, at præsidentens mobil må være et eftertragtet mål for hackere og for spioner, der gerne vil lytte med, når Trump taler i telefon.

Derfor har Secret Service og specialister fra USA’s efterretnings-tjenester gjort alt, hvad de kunne for at begrænse mulighederne i præsidentens smartphone.  Forhindre ham i at tweete har de dog ikke formået.

Donald Trump er ikke den første amerikanske præsident, hvis mobiltelefon er helt specielt indrettet. Trumps forgænger på posten, Barack Obama, jokede sidste år om sin iPhone:

”Det er en fed mobil. State of the art. Men den kan ikke tage billeder. Jeg kan ikke smse på den, og jeg kan ikke spille musik i den”….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når dine vinylplader skal forkæles