Sid godt i Cyberpunk

Husk navnet Realme

(Foto: WeChat)

Det er hverken Huawei, Lenovo, OnePlus, Oppo eller Xiaomi, som har størst fremgang blandt de kinesiske mobilmærker.

De er bare de mest kendte i Europa. Så længe det varer. Inden længe kan det sagtens være, at vi siger lige så hurtigt Realme til vores mobiltelefon som Samsung i dag.

På onsdag den 17. december er der nemlig officiel verdens-premiere på den nye X7 Pro telefon, der efter planen skal være Realmes gennembrud på det europæiske marked.

Realme er hurtig-løberen i mobilbranchen. Firmaet blev stiftet så sent som i maj 2018 af afhoppere fra Oppo, og allerede i august 2019 havde de solgt 10 millioner smartphones.

Det gav Realme en plads i Top-10 over verdens største mobiltelefon mærker. Siden er Realme kravlet støt op ad ranglisten, hvor firmaet nu banker på hos Top-5.

I november passerede Realme 50 millioner solgte telefoner. Den hurtigste fabrikant i telehistorien til at nå det mål.

De fleste store mobilmærker gik frem i salg i årets tredje kvartal. Stærkest gik det hos Realme. (Infografik: Counterpoint Research)

 

Opturen ser ud til at fortsætte med raketfart. Ifølge analyse-firmaet Counterpoint Research steg Realmes globale salg således med 132 procent i det seneste kvartal.

Til sammenligning voksede Apple kun med 11 procent, Samsung med 47 procent og Motorola med 37. Den næst-højeste fremgang havde Xiaomi med 75 procent.

Realmes største markeder lige nu er Indien, Kina, Australien og Rusland, hvor mærket ligger i Top-5 i alle disse lande.

I Vesteuropa har Realme befundet sig siden juni 2019 uden at gøre det store væsen af sig. Kun to procent af firmaets mobiler sælges i vores dele af verden.

Det skal der imidlertid ændres på med den nye Realme X7 Pro, som skal gå på hugst hos de europæiske kunder, der hidtil har købt eller ville købe Huawei smartphones.

X7 Pro får en lynhurtig Super AMOLED skærm på 6,55 tommer. Den har Full HD+ grafik og opdateres 120 gange i sekundet. Med andre ord en potentiel rival til OnePlus 8 Pro.

(Foto: WeChat)

Telefonen kommer med fire kameraer på ryggen og en selfie skyder på 32 megapixel (MP) på fronten. Hovedkameraet er på 64 MP og suppleres a fen ultra vidvinkel på 8 MP samt makro og dybde sensorer på hver 2 MP.

Mere opsigtsvækkende er, at Realme X7 Pro kommer med ekstrem hurtig opladning af sine to batterier på hver 2.250 mAh. Tilsammen altså  4.500 mA.

Forklaringen på to separate batterier er, at de fungerer bedre med den medfølgende på oplader på 65 watt. Den kan fylde batterierne op fra 0 til 100 procent på bare 32 minutter!

Lidt atypisk bruger Realme ikke en Snapdragon processor fra amerikanske Qualcomm. I steder sidder der en splinterny motor fra MediaTek på Taiwan.

Dimensity 1000+ processoren har integreret 5G og skal ydelsesmæssigt ligge på niveau med Snapdragon 865 og 875, Formentlig er den billigere i indkøb end de amerikanske chips.

Prisen er endnu ikke sluppet ud, men den bliver uden tvivl lav. Lillebror Realme 7 Pro med lidt svagere processor, men samme lyn-oplader, sælges for kun 299 euro. Det er ca. 2.250 kroner….

(Foto: WeChat)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sid godt i Cyberpunk