Hvor er det sundest at bo?

5G telefoner til en tusse?

(Foto: Realme)

For et år siden kunne man svært finde en 5G smartphone til under 6.000 kroner. De fleste af de modeller, som danske butikker solgte, kostede meget mere.

Sådan er det altid, når nye teknologier skal indføres. Eller rettere – sådan plejer det at være.

5G ser (heldigvis) ud til at bryde denne tradition. Både OnePlus og Samsung har 5G mobiler på programmet nu, der koster lidt over 2.000 kroner. Altså et prisfald på 60 procent på under et år.

Næste trin bliver at bryde 2.000 kroners grænsen. Det sker nok her til foråret. Og til efteråret?

Da kan de første 5G telefoner lande, som koster omkring 1.000 kroner. De er netop kommet på det kinesiske og indiske marked, og så plejer der at gå nogle måneder, inden de dukker op på vores breddegrader.

Interessant nok kommer de virkeligt billigere 5G udspil ikke fra en af de store og kendte fabrikanter. I stedet er det den frække opkomling Realme, som provokerer de etablerede mærker.

LCD skærmen på den billigere 5G mobil fra Realme måler 6,52 tommer. Den har det aflange 20:9 format og viser beskeden HD+ grafik. Det vil sige 1.600 gange 720 punkter. (Foto: Realme)

Lige inden weekenden præsenterede Realme sin nye X7 5G model for inderne. Med omregnet 1.700 kroner er den Indiens billigste 5G telefon.

Realme antyder samtidig, at man har en ekstra trumf i ærket: Firmaets kommende Narzo 30 telefon skal kun koste 1.199 kinesiske yuan eller cirka det samme i danske kroner!

Realme er verdens hurtigst voksende mobilfabrikant. Mærket, der kun er godt to år gammelt, er stiftet af Sky Li. Han var tidligere vice president i store OPPO, som igen er søsterselskab til OnePlus.

Telefoner fra Realme kan købes i nogle få danske butikker – mest online – men mon ikke mærket hurtigt kan blive hot og trendy ligesom f.eks. OnePlus, når en stærk importør overtager roret?

Narzo telefonerne hedder også Realme V11 på det kinesiske marked, hvor 1.200 kroners telefonen med 5G netop er kommet officielt til salg.

Realme er netop begyndt at sælge verdens billigste 5G telefon på det kinesiske marked. (Foto: Realme)

Den ligner alt andet end en discount mobil til lidt over en tusse. Skærm på 6,5 tommer i HD-kvalitet, tre kameraer på ryggen, et batteri på 4.880 mAh og det seneste Android 11 som standard.

Med 8,4 mm i tykkelse hører Realme V11 5G til de slanke mobiltelefoner. Vægten på 186 gram gør den også til en letvægter blandt 5G smartphones.

Indendørs sidder en Mediatek Dimensity 700 motor med 5G integreret. Processoren har otte kerner og en topfart på 2,2 GHz. Mindste udgave af V11 har beskedne 4 GB RAM og 128 GB lager, men bemærk lige prisen.

Hvis man ikke køber en af de større versioner fra begyndelsen, kan man selv udvide lageret til 1 TB ved hjælp af MicroSD memory kort.

I kamera-afdelingen disker Realme V11 5G enten op med to kameraer på 13 og 2 megapixel på ryggen. De lidt dyrere varianter har tre kameraer. På fronten sidder i alle tilfælde en selfie skyder på 8 MP.

Det bliver spændende at se, hvornår de nye Realme mobiler dukker op i danske butikker. Med deres super-lave pris kan de gøre 5G til folkeeje, længe inden teleselskaberne har dækket hele landet med master til fremtidens lynhurtige mobilnet….

For en uge siden lancerede Realme sin hidtil billigste 5G telefon. Den hedder X7 og koster omregnet knap 1.800 kroner. Til den pris får man bl.a. en hurtig AMOLED skærm på 120 Hz, tre kameraer på ryggen inklusive en 65 megapixel billedsensor samt et batteri med 50 watts lyn-opladning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor er det sundest at bo?