Godt lys til dine video-møder

De har tjent tykt på Corona

(Foto: Pixabay)

USA’s milliardærer har ikke været immune over for Corona. De har tjent store penge på virus pandemien.

Ifølge den amerikanske NGO Inequality.org har de rigeste amerikanere øget deres formue med én billion dollars – det er 6.300.000.000.000 danske kroner – siden 1. marts. Det svarer til en fremgang på mere end 34 procent.

Den, der har scorest mest på Corona pandemien, er Jeff Bezos fra online giganten Amazon. Hans pengetank er vokset med over 61 procent.

Naturligvis, fordi folk har købt meget mere online, mens de har måttet overleve udgangs-forbud og hjemsendelser.

 

USA’s andre super-rige har dog også kunnet se deres værdier formeres. Navne som Mark Zuckerberg fra Facebook, Elon Musik fra Tesla, mega-investoren Warren Buffett og Bill Gates, der har hentet sin formue fra Microsoft.

Det er en helt anden situation end i 2008, hvor USA og verden kæmpede med en finanskrise. Dengang tog det de rigeste 400 mennesker tre år at hente deres penge hjem igen efter enorme tab under recessionen.

Amazons stifter og tgopchef Jeff Bezos er blevet 61 procent rigere under Corona pandemien. (Foto: Seattle City Council / Wikimedia)

Tallene fra Inequality.org organisationen , som Statista.com har placeret i en infografik, virker endnu mere groteske, når man ser, at 650 amerikanske multi-millioner og milliardærer er blevet rigere under Corona.

Samtidig er 265.000 amerikanere døde af Corona, 13,2 millioner er smittede, og syv millioner risikerer at miste deres job, når de nuværende statslige hjælpe-ordninger udløber til nytår.

Inequality.org har 650 amerikanske milliardærer på sin liste. Siden marts er 47 nye blandt de super-rige, mens 11 er røget ud af listen som følge af dødsfald eller finansielle nedture.

USA’s milliardærer ejer tilsammen fire billioner dollars. De sidder på 3,5 procent af alle private formuer i landet.

Organisationen illustrerer også forskellen mellem rig og fattig i USA på en anden måde:

Milliardærerne ejer nu dobbelt så mange penge, som 50 procent af Amerikas lavest lønnede husholdninger til sammen. De udgør ca. 160 millioner mennesker….

(Infografik: www.statista.com )

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt lys til dine video-møder