Ny Samsung til 1.400 kroner

Netflix tjener styrtende på Corona

De færreste er glade, når verden bliver ramt af en pandemi som Corona. Tværtimod er en virus udbredelse en ulykke for de fleste industrier og virksomheder. Se blot på rejsebranchen eller restauranter, barer, koncerter, biografer og andre forlystelser.

Helt anderledes hos Netflix. I det seneste halve år er antallet af abonnenter vokset hurtigere end nogensinde før i Netflix’ historie. Periodevis er der kommet over 50 procent nye kunder i butikken hos den populære streaming tjeneste.

Forklaringen er enkel: Millioner af mennesker er blevet tvunger til at holde sig indendørs derhjemme. De kan ikke gå i biffen. På café eller fitness centret. Der er ingen live programmer med sport, og tv-stationerne viser mestendels gen-udsendelser.

Hvad gør man så? Selvfølgelig køber man sig ind på Netflix, hvor der er masser af tv-serie, børne- og voksen-film at kigge på.

I første halvår har Netflix fået lige så mange nye abonnenter som hele sidste år. (Infografik: Statista.com)

I det seneste kvartal fik Netflix 10 millioner nye abonnenter på verdensbasis. Læg dertil 16 millioner, som kom ind i årets første tre måneder. Det bringer Netflix’ op på 193 millioner betalende abonnenter i alt.

Fremgangen har været størst i Asien og Europa. Det passer fint med, at Corona virussen ramte først i Østen og derefter i vores del af verden. Pandemien er kommet senere til Nord- og Latin-amerika. Her kommer det store boom i Netflix nok her i tredje kvartal.

Til sammenligning fik Netflix kun 12 millioner nye abonnenter i første halvår af 2019 og under 28 millioner i hele året. Med andre ord går det i øjeblikket dobbelt så stærkt for Netflix som sidste år.

Netflix’ ledelse ved dog også, at fremgangen nok ikke vil fortsætte i samme tempo fremover. Det skulle da lige være, hvis en bølge to og tre af COVID-19 skulle tvinge alverdens lande til at lukke ned som i foråret.

Europa har haft det største vokseværk hos Netflix i marts, april og maj. Mon ikke Corona er årsagen? (Infografik: Statista.com)

Streaming-tjenesten regner således kun med at tilføje 2,5 millioner nye abonnenter i næste kvartal. Markedet er mættet.

Netflix’ indtægter pr. abonnent er i øvrigt meget forskellige verden over. Det afspejler sig bl.a. i, at Danmark er et af de lande, hvor abonnementet er dyrest.

I USA og Canada tjener Netflix 13,25 US dollars om måneden på et abonnement. I Europa er det 10,50 dollars, i Asien 8,96 USD og i Latin-amerika 7,44 dollars….

(Indledningsfoto til artiklen: Cottonbro / Pexels)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Samsung til 1.400 kroner