Stor mobil til en tusse

Kaffemaskinen til Corona tider

(Foto: Electrolux)

Tusinder af danskere arbejder hjemmefra i disse Corona tider, og dét har både sine gode og sine dårlige ting.

En af ulemperne er, at man ikke ser sine gode kolleger personligt længere. De hyggelige stunder ved firmaets kaffemaskine et par gange om dagen er helt forsvundet.

Lige præcis de 10 til 15 minutters snak over en kop varm mokka hører mange steder til de vigtigste sociale sammenkomster på en arbejdsdag

Godt, at der så findes kreative hoveder, som kan genopfinde kaffepauserne til de nye digitale tider.

Hovederne sidder på tre studerende på Umeå Institute of Design i Sverige. De har sammen med køkken-apparat giganten Electrolux skabt Fika, der er en smart internet forbundet kaffemaskine.

Fika er et svensk udtryk for en kaffepause, der normalt nydes sammen med et stykke brød eller en kage.

(Foto: Electrolux)

Det er præcist, hvad ”Fika from Afar” systemet opfordrer til med en app og tilhørende kaffemaskine.

lle fra firmaets afdeling skal have sådan et sæt stående derhjemme. Ellers fungerer konceptet ikke 100 procent korrekt.

Når det er ved at være tid til en pause, markerer en af gruppens medlemmer i app’en, at nu skal der drikkes kaffe eller te.

Beskeden går videre til alle kollegerne, samtidig med at alle deres respektive kaffemaskiner sættes til at brygge varme drikke.

Målet er, at alle kan få deres kaffe på samme tid, uanset hvor de måtte befinde sig. Fika skaber nemlig en virtuel kaffepause.

Selvfølgelig indeholder Fika from Afar også mere avancerede funktioner:

Her er de tre unge design studerende, der har udtænkt det geniale kaffe pause koncept- (Foto: Electrolux)

Man kan f.eks. indprogrammere i app og kaffemaskine, at de indkalder til kaffepause helt automatisk på bestemte tidspunkter af dagen. Så får alle gruppe-deltagere besked.

App’en kan desuden samarbejde med video-chat software. Ad den vej kan kollegerne også se og høre hinanden ved kaffemaskinen, selvom de er mange kilometer fra hinanden.

Og endeligt. Den kaffemaskine, som Electrolux påtænker at bygge til Fika, er ikke kun online forbundet. Den har også et panel på siden, hvor man kan lade sin smartphone op trådløst. Fint tænkt.

Fika from Afar er blot ét af fire fine projekter, som er kommet ud af samarbejdet mellem Electrolux og Umeå Institute of Design (UID).

Her udfordrede Electrolux 12 studerende på UID’s Master uddannelse i Advanced Product Design til at finde på koncepter, der kan hjælpe mennesker i hverdagen under Corona pandemien.

De tre studerende, som har skabt den små-geniale kaffemaskine, e Sydney Eilbacher, Jovan Vulic og Nathanael Boell….

(Foto: Electrolux)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stor mobil til en tusse