Apple forbedrer sine iPads

Vov siger den lille robot

(Foto: Petoi)

Amerikanske Boston Dynamics opnåede berømmelse for sin Spot robothund, der selv kunne finde rundt i terrænet, følge sin herre og entre både trapper og trække små legevogne med børn.

Prismæssigt er Spot desværre langt uden for rækkevidde for almindelige mennesker. Helt anderledes med den nye Petoi Bittle fra kinesiske Rongzhong Li.

Bittle er en lille vovse, man kan holde i sin hund, mens Spot er på størrelse med en retriever i slank udgave.

Helt så megen intelligens som Spot har Petoi heller ikke, men på sin vis er den jo også meget sødere. Nærmest en Sony Aibo robothund uden direkte lighedstegn med, hvilken hunderace den skal ligne.

Petoi Bittle kommer som et byggesæt. Hundens ejer kan programmere sit nye kæledyr til at lære forskellige tricks – ligesom en rigtig vovse.

Den medfølgende software er ”open source”, så man kan i princippet indbygge forskellige slags temperament i sin robothund. Hvis man ikke selv kan finde på tricks og egenskaber, indeholder app’en nogle færdige moduler, man kan begynde ”træningen” med.

Robottens hjerne er et Arduino printkort med Raspberry Pi processor og eventuelt ekstra chips med kunstig intelligens. De styrer så sensorer og små elmotorer, der kan sætte Petoi i bevægelse.

En større fanskare er ved at blive opbygget, som udveksler erfaringer, programmer, algoritmer og tips til, hvad man kan bruge den kunstige vovse til. Mulighederne er uendelige – bare kreativiteten er stor hos hunde-ejeren.

Rongzhong Li har med stor succes samlet kapital til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter.

Her kan interesserede stadig  forudbestille en robot hvalp til en rabatpris på 225 US dollars eller godt 1.400 kroner. Levering vil ske i december – lige i rette tid til julegave….

(Foto: Petoi)

(Fotos: Petoi)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple forbedrer sine iPads