Musikken sidder bag på mobilen

Galaxy Note20 – lækker, men dyr

(Foto: Samsung)

Der er noget beroligende og velkendt, når Samsung kommer med en ny version af en velkendt smartphone. Lidt i stil med, når der kommer en ny Golf fra Volkswagen.

Man kender designet. Opgraderinger og nye funktioner er til at overse. Kort sagt – man kan straks betjene Galaxy telefonen, hvis man kender sidste års model.

Man må SÅ acceptere, at prisen er temmelig høj, men en Golf er heller ikke klassens billigste. Til gengæld er kvaliteten som regel helt i top.

Det er den fornemmelse, man sidder med, når man kigger nærmere på den nye Galaxy Note20 telefon, som Samsung holder verdens-premiere på her i eftermiddag.

Man kan med god ret spørge, hvad der er forskellen på Galaxy Note10 og den nye Note20 – og for den sags skyld også den billigere Galaxy S20 bestseller, som Samsung lancerede i foråret.

(Foto: Samsung)

Ligesom hos VW er mange af komponenterne de samme på Golf og den dyrere Passat. Note20 er også større end en S20. Dertil kommer en stærkere motor – processor – og nogle features, som lillebror ikke har.

Den store forskel på Galaxy S og Galaxy Note er måske mere tydelig end nogensinde før: Den nye Note20 er til folk, der skal have ting gjort.

Med sin medfødte S-Pen er den oplagt til folk, der bruger deres telefon i deres job. Det understreges også af, at Note20 kan integrere bedre med Microsoft Office end andre Samsung telefoner. Muligvis mere end nogen anden Android mobil.

Note20 kan f.eks. synkronisere med Microsofts Outlook, To Do og Teams. Senere på året kommer også Microsoftgs Your Phone med.

Så vil man kunne køre op til seks Galaxy Note apps på en pc ved siden af – side og side med vinduer åbne på både det lille Galaxy display og pc’ens store skærm.

Galaxy Note20 er født ,med en S-Pen. (Foto: Samsung)

Man vil sågar kunne lægge genveje til mobile apps på pc’ens Windows start-menu og i opgave-bjælken. Med andre ord – omsider arbejder mobil og pc rigtigt sammen.

Nu nævnte jeg lige størrelse. Well – Samsung Galaxy20 Ultra kommer med en 6,9 tommers AMOLED skærm i den fornemme Quad HD+ kvalitet på 3.088 gange 1.440 punkter.

Ligesom Galaxy S20 Ultra har også Note20 Ultra en meget hurtig skærm med 120 Hz opdatering. Det er rigtig godt til video og til spil, som ellers ikke lige er den nye top-Samsungs målgruppe. På den anden side skal også jakkesæts-publikummet tage en slapper ind imellem.

Den ”almindelige” Galaxy S20 må nøjes med en 6,7 tommer skærm i Full HD+. Den har ikke samme høje hastighed, men er ligesom storebror godkendt til HDR10+ videoer med indhold af dynamiske billeder. Desuden har begge Note20’ere et 10 megapixel selfie kamera siddende bag et hul i skærmen.

Samsung Galaxy Note20 er en af markedets første smartphones med den helt nye Snapdragon 865+ processor, der er 10-15 procent hurtigere end den normale 865’er. I Danmark er det dog en Exynos motor af Samsungs egen avl, der styrer begivenhederne.

Samsuung har sørget for, at Galaxy20 telefonerne kan lade de nye Galaxy Buds Live r op trådløst. Læg bare øretelefonerne på mobilen. Smart. (Foto: Samsung)

Både den store og den lille Note20 fås med 8 eller 12 GB RAM. Begge kommer med 128 eller 256 GB lager. Kun Ultra modellen fås med 512 GB.

Kameraerne på Note20 er identiske med dem fra på den billigere Galaxy S20. Det vil sige en 64 megapixel (MP) tele samt vidvinkel og super-vidvinkel objektiver med 12 MP.

Ikke uventet minder billedskyderne på Note20 Ultra om dem, der sidder i S20 Ultra. Hoved-kameraet indeholder en 108 megapixel sensor, mens ultra-vidvinklen og telelinsen er på 12 MP.

Telen er dog noget særlig. Den er designet som et periskop og tilbyder 5x optisk zoom. Bruger man digital zoom, øges spillerummet til 50 gange. Samsung hævder, at zoom’en ikke mister noget i kvalitet. Vi får se.

Batteriet er på 4.300 mAh i Note20 og 4.500 mAh i Note20 Ultra. Begge kan arbejde med hurtig opladning via kabel eller trådløst.

Ifølge Samsung tager det en halv time at lade batteriet op til 50 procent. Det er ikke superhurtigt, men sikkert fint nok for de fleste. Især, hvis man hopper på Note20 fra en ældre mobiltelefon.

Meget smart kan telefonen sende sin strøm trådløst videre til f.eks. et sæt Galaxy Buds Live – Samsungs nyeste øretelefoner.

Samsung Galaxy Note20 kommer til Danmark i kulørerne MysticGrey, Mystic Bronze og Mystic Green – sidstnævnte sælges kun i Elgiganten. Prisen er 8.299 kroner.

Storebror Note20 Ultra fås i Mystic Bronze og Mystic Black. Priserne er 10.199 kroner med 256 GB lager og 10.899 kroner med 512 GB.

De nye Samsung toptelefoner vil være i butikkerne fra fredag den 21. august….

Små lækre detaljer får Samsungs Galaxy Note20 til at virke som en ægte luksus telefon. (Foto: Samsung)

Samsung viste flere nyheder ved sin virtuelle premierei går. Ud over den nye Note20 telefon var det en Galaxy Tab S7 tablet, Galaxy Buds Liive øretelefoner, Galaxy Watch 3 uret og Galaxy Z Fold2 klaptelefonen. (Foto: Samsung)

(Foto: Samsung)

Selvom skærmen er 0,2 tommer større, fylder Galaxy S20 Ultra ikke meget mere end lillebror. (Foto: Samsung)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musikken sidder bag på mobilen