Hvad sviner mest i havet?

Chipmangel stopper mobil

(Foto: Samsung)

Samsung har ved flere lejligheder lækket, at man ville lancere tre nye smartphones i de dyrere klasser til august – to nye foldbare og en lidt skrabet udgave af Galaxy S21 telefonen med efternavnet FE – for ”Fan Edition.”

Nu kunne det imidlertid se ud, som om Samsung har droppet den populære FE-model på grund af mangel på vigtige elektronik komponenter.

Ifølge det asiatiske elektronik medie ETnews har Samsung problemer med at skaffe tilstrækkeligt mange Snapdragon 888 processorer fra amerikanske Qualcomm.

Dem, Samsung har på lager, vil sydkoreanerne hellere reservere ”motorerne” til de dyrere og mere prestige-orienterede Galaxy Z Fold 2 og Z Flip 3 klaptelefoner

Udmeldingerne fra de asiastiske medier deler sig op i, hvorvidt Samsung har udsat lanceringen af Galaxy S1 FE eller helt har stoppet produktionen. Hvis FE telefonen skal være klar i store antal til august, bør den være i storproduktion lige nu – allersenest endda.

Det ville da være ærgerligt, hvis vi ikke fik en 2021 variant af Galaxy Fam Edition. (Foto: Samsung)

I en kommentar tii den store amerikanske nyhedstjeneste Bloomberg afviser Samsung kategorisk, at man har taget nogen beslutning om at stoppe fabrikationen af Galaxy S21 FE.

Den reaktion kan man som journalist tolke, som om ens kolleger ude i Østen har ramt Samsung på et meget ømt punkt. Ellers plejer Samsung ikke at reagere på den slags.

Det ville selvfølgelig være ærgerlig, hvis FE ikke bliver til noget i en 2021. Den er nemlig en god idé, som Samsung fik til at give et faldende salg af dyre telefoner et ekstra puf.

FE modellen er en lettere skrabet udgave af Galaxy S telefonerne med lidt færre finesser i bl.a. kameraer og skærm, men med samme stærke processor som i storebror – altså i dette tilfælde Snapdragon 888 og 8 GB RAM.

Sidste års Galaxy S20 FE sælges i Danmark til en attraktiv pris af 5.200 kroner. Vi må se, hvad der sker hen over sommeren. Senest i august ved vi, om der kommer en Galaxy S21 eller ej.

Så lille og tynd er Samsungs nye 50 megapixel kamera. (Foto: Samsung)

Samsung har dog heldigvis også gode nyheder:

Sydkoreanerne har nemlig præsenteret verdens mindste billedsensor på 50 megapixel. Den nye Isocell JN1 har billedpunkter på bare 0,64 um, hvilket gør det muligt at bygge smartphone kameraer endnu tyndere end i dag, uden at det går ud over kvaliteten.

Sony er en klar nummer ét i verden, når det gælder kameraer til mobiltelefoner. Samsung forsøger sig derfor med at kalde sin nye super-slanke Isocell mere alsidig og universel.

Spændende at se, om vi så også får nyheden til at se på fronten af ”rigtige” kameraer, i bilers ”dash cams” osv….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad sviner mest i havet?