Hvor udbredt er online dating?

Sonos er i bevægelse

Vi har i flere måneder vidst, at verdens største i trådløse Hi-Fi højttalere – Sonos – var klar til at hoppe på den bærbare vogn med sin første lille Bluetooth boks. Nu er den omsider blevet officiel. Sonos Move hedder nyheden. Den skal koste 2.999 kroner og kan forudbestilles nu til levering senest den 24. september.

De hidtidige Sonos højttalere bruger Wi-Fi, hvilket ikke ligefrem er ideelt til at tage lyden med under armen og ud i haven, på skovtur eller til stranden. Så er der meget mere ræson i den nye Sonos Move, som bruger den seneste Bluetooth 5.0 teknologi. Det betyder, at den kan få streamet sin music direkte fra en smartphone eller tablet.

Move ser ud til at have alle den bærbare højttalers dyder. Nyheden er let at bære – tre kilo. Den kører på batteri – op til 10 timer på en opladning – og den er solidt opbygget. Move tåler vand og støv efter IP56 specifikationerne, og den tager ikke skade af et bump og stød eller to.

(Alle fotos: Sonos)

Indendørs sidder to højttaler-enhed med hver sin digitale Class-D forstærker. Det er en diskant (tweeter), der lidt underligt er vendt nedad – og en kombineret mellemtone og bas. Begge er koblet til Sonos særlige Trueplay kredsløb, der kan tilpasse lydbilledet til de omgivelser, hvor Move er placeret.

Sonos har selvfølgelig sørget for, at den lille boks – den måler 24 gange 16 gange 12 cm – også kan bruges hjemme i privaten. Wi-Fi er installeret, så den kan indgå problemfrit i en Sonos multi-room opsætning. Desuden medfølger en ring-formet docking-station.

Sonos gør opmærksom på, at Move kan fungere sammen med Amazons Alexa stemmestyring. Google Assistant kommer først senere. Alexa er populær i USA, men ikke særlig udbredt i Danmark.

For danskere er det så mere relevant, at Move har mikrofoner indbygget, så højttaleren kan fungere som håndfri telefon sammen med en smartphone. Samtidig er Sonos nyheden forsynet med Apples AirPlay 2. Endelig er Move kompatibel med hundreder af musik streaming tjenester inklusive f.eks. Spotify….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor udbredt er online dating?