Nu slipper e-sportsfolk for kablet

Tag en snak med din tv højttaler

Soundbars – de aflange tingester, man anbringer under sit tv – har længe været en succes hos de mange, der ikke mener, at skærmens integrerede højttalere er gode nok.

Sonos er en af de mange, der efterhånden tilbyder soundbars i alle mulige prisklasser og kvaliteter. Dog med Sonos PlayBase i den absolut mest vellydende, men også dyre klasse.

Nu mener Sonos åbenbart, at vi ikke kun skal lytte til lyden fra tv eller streamet musik fra internet, der formidles via Sonos’ trådløse højttalere. Nu skal vi også tale med stereoen.

I hvert fald har Sonos netop præsenteret den nye Beam soundbar, der har fået Amazons stemme-styrede Alexa system indbygget. Senere kommer også Google Assistant og Apples personlige Siri assistent.

Det vil ikke kun betyde, at Sonos Beam bliver ”multi-sproglig”. Med Sonos sædvanligvis høje lydkvalitet kan Beam også blive et alternativ til Amazon Echo og Google Home højttalere. Desuden kan Beam vise sig som en grim konkurrent til Apples ganske dyre HomePod boks.

Man kan også sige, at Sonos Beam er det første eksempel på, at en ”smart” højttaler og en soundbar forenes under stuens tv. Faktisk er meget godt sted – tror jeg.

Så vil man hen ad vejen kunne give sin Beam mundtlige beskeder om f.eks. at tænde for tv, skrue op og ned for lyden, læse den lokale vejrudsigt op, blive mindet om at købe mælk, booke flybillet osv.

Selvfølgelig er det smart med alt det smarte. Selvom det er knap så relevant for danskerne, hvor hverken Amazon Alexa, Apple Siri med HomePod eller Google Assistant er lanceret endnu.

Heldigvis er Sonos stadig primært en højttaler fabrikant – og det gør Beam interessant på det danske marked også. Beam er nemlig mindre – og billigere – end Sonos hidtidige Playbase under-tv-højttaler.

Sonos Beam kan arbejde trådløst sammen med fabrikantens øvrige højttalere.

Beam har fem højttaler enheder indbygget mod PlayBase’ 10. Det drejer sig om fire elliptiske bas/mellemtoner, en enkelt diskant tweeter og tre passive ”radiators”, der svinger med ved de dybe toner og skal give en ”varm bas” og ”bedre præstationer i mellemtonen” – som Sonys skriver i sine reklamer.

Som altid hos Sonos kan man forbinde den nye Beam tråsløst med andre Sonos højttalere i et netværk, der dækker hele boligen. Måske det vil være en idé at koble Sonos Sub på, så man får ægte dybbas fra en subwoofer.

Beam er bygget til at gøre lyd fra tv og video lige så god som den, der kommer fra musik anlægget. I den forbindelse er det fint, at Beam har en særlig ”speech enhancement” funktion, der gør stemmerne fra tv mere tydelige.

Desuden indeholder Beam ”Night Sound”, der skal sikre, at man ikke vækker hele huset, når man kigger på sit yndlings tv-show sent på aftenen eller lige pludseligt har lyst til at se rock-videoer fra YouTube for fulde gardiner midt om natten.

Via Sonos app på mobilen, laptoppen eller tabletten kan man streame musik fra f.eks. Spotify, Apple Music, Google Play og en række andre kilder på nettet. Sonos lover i den forbindelse, at der kommer AirPlay 2 support fra juli.

Sonos Beam fylder 65 cm i bredden, 10 cm i dybden og 6,9 cm i højden. Nyheden fås i enten hvidt eller sort, og den danske pris bliver attraktive 3.400 kroner. I butikkerne fra den 17. juli….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu slipper e-sportsfolk for kablet