Zuckerberg vil tale om fremtidens verden

Netflix og biksemad på samme tid

Køkken-tv er der absolut intet nyt i. Små fjernsyns-apparater på køkken-bordet, så husmoderen – det var det dengang – kunne følge med i sine tv-serier, har eksisteret i årtier.

I de seneste par år er de små buttede tv blevet afløst af tablets, der giver adgang til både tv, internet og sociale medier, mens man står og laver mad.

Sådan ser det i hvert fald ud i reklamerne, men spørgsmålet er nok, hvor mange der reelt set udsætter sin iPad eller anden tablet for fedt, mados, snavsede fingre osv i deres køkken.

Man kan sagtens tale i video telefon på f.eks. Skype, samtidig med at man laver mad. Måske man sågar kan få gode råd fra en erfaren kok ad den vej.

Den amerikanske hvidevare gigant GE Appliances, der i dag er en del af kinesiske Haier koncern, går nu et stort skridt videre.

GE’s forslag er at anbringe en stor 27 tommers touch screen, hvor andre plejer at have deres emhætte placeret.  Den nye GE Kitchen Hub gør køkkenet til, hvad det allerede er for de fleste mennesker – boligens hjerte.

Kitchen Hub kan selvfølgelig bruges som moderne tiders køkken-tv. Så kan man stege både frikadeller, koge kartofler og se den seneste Netflix film – næsten uden at vende hovedet.

Kitchen Hub skærmen kommer bl.a. med SideChef app’en, der trin for trin viser tilberedningen af tusinder af opskrifter.

Skærmen kan imidlertid bruges til meget andet. Den er touch følsom som en lodretstillet tablet. Den kan bruges til at surfe på internet, tjekke sociale medier, tale i video telefon med sine venner og familie – og så kan man fra GE Kitchen Hub fjernstyre alle andre ”smarte” enheder i huset.

Eneste krav er, at de har Google Assistant indbygget. Og det har flere og flere tv, stereoanlæg, højttalere, alarmer, køleskabe, vaskemaskiner, mobiltelefoner, mikroovne, aircondition anlæg eller overvågnings-kameraer i børneværelset eller ved hoveddøren.

Selve Kitchen Hub kan monteres foran på emhætten eller ved siden af. Skærmen indeholder flere mikrofoner og kameraer, således at man kan lade andre følge med i, hvordan man tilbereder maden – via f.eks. Skype, Facebook Live, Apple Facetime osv.

Hele familien kan være med omkring den store Kitchen Hub touch skærm.

Køkkenskærmen er både vandtæt og sprøjtesikker, og den går ikke i stykker – bare fordi der bliver varmt fra stegepande og ovnen under den. Da den samtidig har Google Assistent indbygget, reagerer den på indtalte kommandoer. Fint, når man har fedtede og løg-stinkende fingre af sin madlavning.

Kitchen Hub har både Wi-Fi, kabelnet og Bluetooth indbygget. Det samme gælder et pænt udvalg af apps, der omfatter lige fra Google Maps, over Spotify og Netflix til SideChef. Sidstnævnte giver adgang til tusinder af opskrifter med trin-trin forklaringer på skærmen. I teorien vil SideChef også kunne tænde for ovn og kogeplader – på ordre fra en mobiltelefon hos ejeren, der er på vej hjem.

Den nye køkken-skærm er ikke engang specielt kostbar. Når den kommer på markedet i USA til maj, bliver det til priser mellem 1.199 og 1.399 USD – afhængigt af hvilket materiale og farve man vælger den i. Det svarer til 8.000 og 9.300 kroner….

https://www.geappliances.com/

Da Kitchen Hub skærmen bruger Google Assistent, kan den kontrollere alle mulige andre smarte enheder i huset. Man kan selvfølgelig også lige tjekke sin egen kalender eller børnenes skoleskema.

GE foreslår, at Kitchen Hub monteres på køkkenets emhætte. Betjeningen af den flyttes så over på skærmen.

Selvom skærmen er stor, kan den godt integreres med køkkenets indretning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zuckerberg vil tale om fremtidens verden