Leica M7 laves ikke mere

Blloc er ”back to basics”

Med de milliarder af brugere verden over skulle man tro, at der var plads til alle med en god idé i mobiltelefoner. Faktum er imidlertid, at det er meget svært at få fodfæste for andre, når først giganter som Samsung, Apple, Huawei eller Google ruller marketing maskinerne ud.

Selvfølgelig findes der dejlige undtagelser. Nokia f.eks, der alene på et godt gammelkendt navn har formået at genvinde brugernes gunst og i dag er det femtestørste mobilmærke i Danmark. Internationalt går det også godt. Nokias nye X6 telefon er to gange blevet udsolgt på 10 sekunder, da den blev lanceret på det kinesiske marked for et par uger siden.

De kinesiske Xiaomi og OnePlus er også mobile solstråle historier. Sidstnævnte ruller sig i øjeblikket ud til hele Danmark med stor selvtillid med sin model 6. Og Xiaomi, der er meget større end OnePlus, står foran sin debut på det danske marked via teleselskabet 3.

I stedet for at have apps flyvende rundt på skærmen i alle mulige vinder er Bllocs brugerflade delt op i stramme “fliser”, der hver gemmer på en vigtig app eller funktion. Gengivelsen er i letlæselig sort/hvid, medmindre kulører er nødvendige på displayet.

I den modsatte grøft er Essential et klokkerent eksempel på, at man ikke kan få stor succes – bare fordi man har et berømt navn bag sig. Den amerikanske smartphone, som er udviklet af Android stifteren Andy Rubin, fik masser af forhåndsroser, men er endt som en skuffelse et år efter. Rubin vil ikke lancere en Essential Phone 2, som alle havde forventet. I stedet pusler han med at sælge sit mobilmærke, der aldrig er kommet over rampen til Europa.

Også canadiske Blackberry kæmper. Firmaet med de utraditionelle mobiler med rigtigt tastatatur og ”push” email var populære hos forretningsfolk for fem-ti år siden. I dag er Blackberry solgt, og kinesiske TCL forsøger at finde en niche til de i dag ret konventionelle Android mobiler.

Hvorfor sådan en lang indledning, når denne artikel egentlig skulle drejer sig om det nye tyske mobilmærke Blloc – ja stavemåden er korrekt?

Fingeraftryks skanneren på bagsiden kan både bruges til at åbne telefonen og til lynhurtigt at skifte mellem sort/hvid og farve visning på skærmen.

Joh – fordi Blloc i sit koncept er herligt anderledes end flertallet af mobiltelefoner. Og måske netop derfor ikke har en chance for at blive en global succes. Desværre.

Hvor alle andre smartphones får proppet den ene nye funktion og feature ombord, går Blloc Zero18 den præcist modsatte vej. Blloc Zero18 er minimalisme til yderlighed i designet, og den hylder det (nogle gange) fornuftige princip om ”back to basics”. Blloc skal ikke være til pjat, men til øget produktivitet og effektiv kommunikation. Pakket i et nærmest nordisk design.

Blloc har en meget nemt tilgængelig meddelelses-platform. Den kører med en normalt sort/hvid skærm, der både er flot og strømbesparende. Og den har en stram og overskuelig brugerflade, der er langt oven på det seneste Android 8.1 styresystem. Men ikke noget med apps, der flyver rundt på skærmen. Dialoger og inter-aktioner glider i stedet frem som i en præcis tidslinie.

Blloc vil have, at brugerne skal fokusere på de ting, som mobiltelefonen skal løse. Den skal ikke være en multimedia central, der hele tiden forstyrrer sin ejer med mere eller mindre ligegyldige meddelelser, videoer, billeder, opdateringer osv.

Blloc ser dog ikke alt i sort og hvidt. Hvis man ønsker det, kan Zero19 telefonens 5,5 tommer skærm vise alle de farver, man måtte ønske. Den har Full HD+ grafik som de fleste andre nye mobiler. Skærmen har en højt kontrast på 1.000:1 og kan vise 421 punkter pr. tomme (ppi). Det er flotte værdier.

Telefonen kører på en ret ukendt P23 processor med otte kerner og 4 GB RAM. Der er 64 GB lager som standard, og batteriet er på 3.100 mAh. Hovedkameraet på bagsiden stammer fra Sony og rummer en billedsensor på 13 megapixel. Det kan optage 4K video med 30 billeder pr. sekund.

Den elegante Blloc Zero18 bygges med et cover i glas og en speciel zink legering. Den kan i øjeblikket forudbestilles til en attraktiv pris på 359 euro – ca. 2.700 kroner. Levering vil ske fra august….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Leica M7 laves ikke mere