Stemme-styrede bokse vinder frem

Kite er en mobil i et kit

Jeg ved ikke, hvor mange der er interesserede i at bygge deres egen smartphone – fremfor at købe en komplet færdigbygget via et abonnement hos et teleselskab – men her er i hvert fald den seneste nye telefon for gør-det-selv folket.

Ligesom et typisk IKEA møbel kan Kite bygges ved hjælp af en skruetrækker, en betjenings-vejledning, lidt fingersnilde og en god portion tålmodighed. Samlingen skulle kunne foregå på under en halv time.

Kite ankommer i moduler – byggeklodser – som man kan samle i forskellige varianter. Alt efter, hvilken størrelse skærm, processor, mængde hukommelse og farve cover, man måtte ønske. Langt hen ad vejen kan man skræddersy sin egen personlige mobil, der kører med Android styresystemet.

Basis-udgaven af Kite bruger en mellemklasse Snapdragon 450 processor med otte kerner, 2 GB RAM, en Adreno 506 grafikchip og 16 GB lager. Via en skuffe til MicroSD kort kan man udvide kapaciteten betydeligt.

Standard skærmen er på 5 tommer og i beskeden HD kvalitet (1.280 gange 720 punkter). Derfor skal man ikke forvente præstationer som på en iPhone 8, en OnePlus 5T eller en Samsung Galaxy 9. Ikke tilnærmelsesvis. Men Kites målgruppe er heller ikke den samme, og byggesættet koster lidt mindre end de fleste komplette smartphones på lavpris tilbud.

Med i æsken hos Kite er f.eks. to kameramoduler på henholdsvis 12 megapixel til ryggen og 5 MP til selfies. Der er 4G radio, Wi-Fi, Bluetooth og GPS, forstærker, højttaler, mikrofon, øretelefoner, et 3.000 mAh batteri og et 3,5 mm stik til almindelige hovedtelefoner. Det hele holdes sammen af en printplade, der også kan rumme en Raspberry Pi Hat computer.

Kite forsøger lykken ved at tilbyde sit telefon byggesæt til forudbestilling via iværksætter portalen Kickstarter. Her kan man købe et kit i øjeblikket til en favørpris på 274 USD eller ca. 1.700 kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stemme-styrede bokse vinder frem