Nye øretelefoner fungerer modsat

Facebooks chef føler sig som samfunds-bygger

For et halvt år siden beskrev jeg, hvordan Facebooks stifter og topfigur Mark Zuckerberg – på bedste præsident kandidat maner – ville besøge alle USA’s stater inden udgangen af 2017.

Målet er nået før tid, og Zuckerberg er sikkert godt mørbanket og træt af at dikke babyer i barnevogne, klø kalve i nakken, besøge fabrikker, shake hands med lokale notabiliteter og besvare de samme spørgsmål fra nysgerrige unge, når han stillede op til diskussioner på skoler og universiteter rundt omkring i det store land.

Undervejs har den 33-årige self-made milliardær også fundet tid til at møde toppolitikere i ind- og udland, passe sin unge familie med kone og to små børn samt styre sit voksende Facebook imperium. Lidt arbejde i koncernen skal han vel også gøre til sin fyrstelige årsløn på 1 USD.

Nu har Zuckerberg været hele raden rundt. Ved et Facebook Live event i fredags forsøgte han at drage nogle konklusioner.

I stil med en præsident kandidat har Zuckerberg dikket babyer, diskuteret med borgere, være med på utallige selfies og kælet for kalve.

Ifølge Facebook-stifteren selv er den vigtigste erfaring, han har gjort på sin turné, at han ikke længere opfatter sig som ingeniør, programmør eller nørd. I hvert fald ikke først og fremmest.

”I dag betragter jeg mere som en samfunds-bygger.”

Når Mark Zuckerberg bruger begrebet samfund eller på engelsk ”community” mener han det både overordnet set og på mere lokalt og praktisk plan.

Zuckerberg og konen donerer hvert år milliarder af kroner til velgørende formål – f.eks. bedre uddannelse til børn og unge. Han er dog ikke så præcis endnu som Bill Gates fra Microsoft, der bruger sine milliarder på at skabe medicin, der kan udrydde de store sygdomme og epidemier i verden.

I 2016 var Mark Zuckerberg årsmål at bygge en robot, der kunne overtage de fleste opgaver i sit hus. I år ville han besøge alle USAs stater,

På mere lokalt plan har Facebook chefen opdaget på sin turné, at der kan opbygges meget bedre netværk mellem mennesker. I den forbindelse vil han skabe et ”People You Should Know” værktøj, som kan knytte folk tættere til hinanden og ligesindede, end de nuværende sociale medier kan via grupper, communities osv. F.eks til at finde mentorer, der kan hjælpe en videre til næste trin i sin karriere og liv.

Et praktisk eksempel på Zuckerbergs ideer om online samfund præsenterede Facebook lige før weekenden. Firmaets nye Community Boost program skal tilbyde workshops, som både jobsøgende og ejere eller ledere af mindre virksomheder kan deltage i.

Facebook vil bruge ”snesevis af millioner” dollars på Community Boost, der fra begyndelsen af 2018 skal rulles ud i 30 amerikanske byer.

Over 70 millioner mindre virksomheder har i dag en Facebook side, som de kan få meget mere ud af – både med hensyn til marketing, salg, kunde-dialog og kontakt med nye kandidater til et job

Herr og fru Zuckerberg bruger i dag langt størstedelen af deres indtjening på velgørende formål. Hvert år drejer det sig om milliarder af kroner.

I forbindelse med Facebook Live udsendelsen udtrykte Mark Zuckerberg også bekymring for den ”følelses-mæssige disruption”, som globalisering og automatisering kan forårsage i samfund. Han troede dog ikke på, at de to faktorer vil tvinge folk ind i en uendelig cirkel af omskolinger til nye jobs, der i sidste ende forsvinder.

Mark Zuckerberg sætter sig hvert år ved nytårstide et mål for, hvad han skal nå i de næste 12 måneder. For et år siden var det at besge alle amerikanske delstater. I 2016 ville han bygge et simpelt system med kunstig intelligens, som kunne styre hans hjem og hjælpe ham med de daglige rutine-opgaver.

Dengang var Zuckerberg stadig mere ingeniør, programmør og teknologi-nørd end samfunds-bygger….

http://www.leifshows.dk/fra-facebook-til-det-hvide-hus/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye øretelefoner fungerer modsat