HTC har ny toptelefon klar

Når et fjernsyn ikke må ses

Samsung har som den første tv-fabrikant imødeset de mange forbrugere, der ikke ønsker, at deres fjernsyn skal dominere stuen. Faktisk skal det helst være usynligt blandt møblerne og de kunstværker, man har hængende på væggen.

Resultatet kom sidste år i skikkelse af Samsung Frame , der fik masser af omtale – også i trendy bolig magasiner. Indtil videre ser det dog ikke ud til, at forbrugerne har været lige så vilde med Frame som anmelderne. Sikkert på grund af den relativt høje pris sammenlignet med ”almindelige” tv af samme størrelse.

Måske det ændrer sig nu, hvor Samsung har præsenteret sit hidtil mindste ”tv i en ramme”. Med en skærm på 43 tommer vil det nye Frame fjernsyn nok passe bedre ind som væg-dekoration i mindre stuer. Tidligere fandtes Frame tv kun i noget større varianter på 55 og 65 tommer.

Ud over den nydelige ramme af træ er det helt specielle ved Samsung Frame, at den ellers store sorte flade på et slukket tv automatisk afløses af et billede af et kunstværk, som man selv vælger. Kald det en smuk pause-skærm.

Samsung tv’et i 4K kvalitet kommer med et pænt udvalg af 100 forskellige sluk-skærme med kunstværker og motiver af varierende slags.

Dertil kommer, at man kan tegne et måneds-abonnement på nye kunstværker. Så har man over 400 til rådighed – heriblandt miljøfotos fra byer, landskaber, action sport, malerier osv. En del af dem kommer fra unge kunstnere på vej op.

Ellers kan man naturligvis selv lægge egne familie snapshots, kopier af onklens dyre malerier eller fotos fra naturen ind på skærmen. På den måde bliver Frame et tv, der også fungerer som smart skifteramme.

Samsung har i det hele taget gjort meget ud af at få tv’et til at se så usynligt ud som muligt. Det kan f.eks. monteres meget tæt på en væg, og de generende kabler gemmes af vejen. Desuden har Frame indbyggede sensorer, der automatisk justerer skærmens kontrast til lysforholdene – f.eks. direkte sollys.

På samme måde kan man sætte sit Samsung ”anti-tv” til at spare strøm. Når der ikke er bevægelse i rummet, slukker fjernsynet automatisk. Kommer der til gengæld en person ind, vil tv’et tænde igen.

Den lille 43 tommer udgave af Samsung Frame skal koster fra 1.299 USD eller ca. 8.500 kroner. Den danske pris kendes ikke endnu, men den større 65” version koster knap 20.000 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HTC har ny toptelefon klar