Sommer-dille er nu lettere at få fat i

8 af 10 netbrugere besøger sociale medier

Inden årets udgang vil 2,46 milliarder mennesker – eller 1/3 af af klodens folk – besøge et socialt medie mindst én gang om måneden. Det svarer til 71 pct. af alle internet brugere på denne jord.

Ifølge analyse firmaet eMarketer er det 8,6 pct. flere mennesker end for et år siden – og væksten kommer ikke fra Danmark, Vesteuropa eller USA.

Den stammer fra fattige lande i Asien, Afrika, Mellemøsten og Sydamerika, hvor man nu kan få billige smartphones og har fået 3G og 4G mobilnet, der er hurtige nok til at få glæde af sociale medier.

I år vil 81,8 pct. vil social media brugerne logge på via en smartphone. Om fire år vil det tal være vokset til mindst 86,7 pct. Med andre ord bruger kun 1 af 10 medlemmer i sociale medier en traditionel laptop eller desktop i 2021.

På det seneste har Facebook og Twitter sat stærkere fokus på at levere video indhold og sågar tilbyde egne tv-serier og nyheds-udsendelser. Det gør de to ”gamle” for at  adskille sig fra de mange frække unge konkurrenter, der er begyndt at bide dem i haserne – f.eks. Snapchat, Instagram eller WeChat fra Kina.

Og de gamle ser ud til at have succes med den strategi. I hvert fald er den god til at holde på eksisterende brugere. Mere end nogensinde før betragter de i dag Facebook som en naturlig del af deres dagligdag og dagens rytme.

Omvendt har video tilbuddene ikke lokket mange nye kunder til. I Vesteuropa og Nordamerika, hvor mobilnettene er bredbåndede nok til at håndtere video streaming, vil fremgangen i antal brugere kun være 3,4 og 2,9 pct. i de kommende år – vurderer eMarketer i sit”Worldwide Social Network Users: eMarketer’s Estimates and Forecast for 2016-2021″….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommer-dille er nu lettere at få fat i