Et enzym giver den fine farve

Et ur er et statement

Ikke alle schweiziske urfirmaer er oldgamle og har traditioner, der går flere århundreder tilbage – og for enkeltes vedkommende havde den franske kejser Napoleon som kunde.

Der findes også helt nye schweiziske urmærker, som holder den mekaniske tradition i hævd og ikke kunne drømme om at sætte en digital computer a la et smartwatch på kundernes håndled.

Et af disse relativt nye urmærker er Seven Friday i Geneve, der faktisk kun har fem år på bagen. Fem år med succes fra begyndelsen og stadig flere nye urserier.

Der seneste er S2/01 uret, der kom til salg for en uge siden.

Det er råt og maskulint i designet. Som om det er lavet af rigtige metal-arbejdere, der godt kan lide at forme ting i rustfrit stål og sandblæst messing. De er nemlig hoved-ingredienser i S2/01.

Urkassen er stor – 47 mm i diameter – og fremstillet i rustfrit stål. Urringen i toppen er af messing. Det hele er håndlavet og vandtæt ned til 30 meter.

Time-viseren er formet i ældet mesng, mens minutviseren er af rhodium. Urskiven i samme sjældne ædelmetal, der har sit navn fra ”rose”.

Motoren er et automatisk Mioyta værk fra Japan, og urremmen er som standard i blødt sort og tykt læder.

Hvad sådan et klassisk smukt ur koster. Slet ikke vildt meget. 1.425 euro eller ca. 10.500 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et enzym giver den fine farve