Smart 3-i-1 oplader til Apple ting

Instagram video-chatter mod Corona

Når man forsøger at få et overblik over udviklingen i en pandemi som COVID-19, er det meget vigtigt, at informationerne er korrekte og lander hurtigt ude hos publikum.

Den danske regering gør et rigtig godt stykke arbejde på den front, selvom oplysningerne heller ikke altid holder vand, og myndigheder og politikere modsiger hinanden.

Langt værre er det i de sociale medier. De kan tværtimod udvikle sig til at være et brændende arnested for falske nyheder og forsøg på at snyde ængstelige mennesker med medikamenter, der ikke virker.

Facebook har således introduceret et ?COVID-19 Info Center?, der er placeret øverst i nyheds-strømmen hos alle FB-brugere. Her formidles bl.a. officielle informationer fra lokale myndigheder.

Nu følger Facebooks søster Instagram efter. Det populære sociale medie prøver på samme tid at stramme Corona formidlingen op og opfordre sine brugere til at blive hjemme, mens vi venter på, at pandemien forhåbentlig snart fortager sig.

(Foto: Instagram)

Et af de nye Instagram tiltag er ?Co-Watching?, som lader brugerne kigge indlæg sammen med andre – og via video-chat. Målet er at få folk til at holde sig i hjemmet og samtidig pleje deres sociale omgang. Bare online nu.

Man kan starte en video chat ved klikke på et tilhørende ikon i Direct indboksen eller i en eksisterende Direct tråd. Derpå kan man se lagrede, likede og foreslåede billeder og videoer, når man tapper på foto-ikonen nede i venstre hjørne af skærmen.

?Co-Watching? er på ingen måde banebrydende. Instagram har allerede lignende features. Nu bliver den bare fremhævet som en rigtig god måde at holde kontakt online med venner, familie, kolleger osv i disse Corona tider.

Facebook har f.eks. en lignende feature, der hedder ?Watch Together?, hvor man kan se videoer sammen. Desuden kom for et par dage siden en ny Chrome-extension, hvor Netflix brugere kan synkronisere deres film og tv-shows, så de ser dem sammen. Oveni kan de så diskutere indholdet via video chat.

I nogle lande indeholder Co-Watching også en knap, hvor man direkte kan donere penge til Corona-relateret velgørenhed. Den nye feature er ved at blive rullet ud, så alle Instagram brugere har nok ikke fået den endnu.

(Foto: Instagram)

Et andet nyt Instagram initiativ er  et skærmbillede, som dukker op, lige så snart brugere søger efter indlæg med indhold om Corona virus og COVID-19. Denne skærm fører folk direkte til hjemmesiden hos FN organisationen WHO. Også denne feature er på vej og måske allerede ?live? på jeres Instagram.

Mere overfladisk, men meget ?instagramsk? er en række nye stickers, som brugere kan lægge på deres Stories. Stickerne minder folk om, at de skal vaske hænder oftere, holde fysisk afstand til andre mennesker eller blive hjemme i stedet for at gå ud.

Ganske smart er ?bliv hjemme? stickeren koblet til et antal video-klip, der viser, hvordan andre Instagram brugere får tiden til at gå i deres ?selv-isolation?.

Endelig lover Instagram, at man vil slå endnu hårdere ned på COVID-19 indlæg med tvivlsomt indhold. Det gælder også anbefalinger af og links til Corona profiler og eksterne kilder.

(Indledningsfoto til artiklen: Instagram)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart 3-i-1 oplader til Apple ting