Hurtigere internet til fynboerne

Tysk kvalitet i ørerne

(Foto: beyerdynamic)

Heldigvis er ikke alle de goe gamle Hi-Fi og audio-fabrikanter lukket eller opkøbt af globale giganter. Nogle få eksisterer stadig og giver engang imellem lyd fra sig.

Tyske beyerdynamic er et godt eksempel. Mens deres gamle ærkerivaler AKG i dag er stort set forsvundet i den gigantiske Samsung koncern, klarer beyerdynamic sig fortsat på egen hånd.

Beyerdynamic er bedst kendt for at fremstille mikrofoner, hovedtelefoner og konference-systemer til professionelle formål, men har skam også produkter til krævende forbrugere.

Free BYRD er tyskernes første udspil i det stærkt konkurrence-prægede marked for trådløse øretelefoner

(Foto: beyerdynamic)

Beyerdynamic er sent ude, vil mange sige. Tyskerne svarer, at de har prioriteret at udvikle et produkt, hvor sublim lydkvalitet er vigtigere end markedets ønske om at få et sæt øretelefoner så hurtigt som muligt.

Med andre ord er Free BYRD godt gedigent håndværk, der bygger på næsten 100 års erfaring af at levere lydsystemer til radio og tv, scenebrug, store offentlige pladser som lufthavne og banegårde – samt dagligstuerne hos Hi-Fi og musik-entusiaster.

Jeg har ikke haft mulighed for at lytte til Free BYRD, men med en pris på 229 euro eller ca. 1.700 kroner må det være rimeligt at skrue forventningerne i vejret.

Rent design-mæssigt er beyerdynamic ikke som så mange andre faldet for at kopiere Apples Airpods bestsellere. Free BYRD stikkes i ørerne og hænger ikke bagefter halvvejs ud.

Free BYRD har en Low Latency funktion, der gør de trådløse øretelefoner ekstra hurtigt reagerende. Godt i forbindelse med spil på mobilen. (Foto: beyerdynamic)

Beyerdynamic hævder naturligvis, at man kan have de nye Free BYRD siddende i ørerne hele dagen uden problemer.

Rent batteri-mæssigt er det i hvert fald korrekt. Free BYRD kan nemlig spille i 11 timer på en opladning. De kan øges til 30 timer, hvis man husker at lægge øretelefonerne i den medfølgende bæreæske.

Putter man Free BYRD 10 minutter i æsken, får man 70 minutters ekstra spilletid. Det er ganske flot.

Bæreæsken kan desuden oplades trådløst via Qi. Ikke kun fra en ladeplade, men såmænd også ved at lægge den på bagsiden af en smartphone.

Den gennemført tyske kvalitet stråler også igennem, når man ser, at Free BYRD kommer med hele fem forskellige størrelser ørepropper til at finde den optimale pasform.

Free BYRD kan spille imponerende 11 timer på en batteri-opladning. (Foto: beyerdynamic)

Desuden medfølger tre øreholdere med memory-foam, som holder Free BYRD på plads under fitness eller anden fysisk aktivitet. I den forbindelse er det godt at vide, at øretelefoner er vandtætte – eller rettere svedtætte – i IPX4 klasse.

Som andre øretelefoner i denne prisklasse har FreeByrd indbygget aktiv støjreduktion (ANC) til at regulere mængden af lyde udefra, der skal trænge ind. En Transparent Mode lader brugeren høre alle stemmer og eksterne toner.

Indendørs sidder drivere – små højttaler-enheder – på 10 mm i diameter. Desuden har hver øreprop to mikrofoner, der er i beyerdynamics velkendte studie-kvalitet.

Audio-entusiaster vil sætte pris på beyerdynamics MIY app, der gør det muligt at skræddersy øretelefonernes lydbillede og output meget præcist.

Tilsvarende er tyskerne helt med på beatet ved at give Free BYRD en særlig Low Latency Mode til gamer-folket. Den sikrer en ekstra hurtig reaction og en god synkronisering af lyd og spillenes skærmbilleder.

Free BYRD er certificeret af både Apple og Google. Det betyder, at de kan stemme-styres fra både iPhones med Siri eller Android mobiler med Google Assistent og Amazon Alexa.

Endelig har beyerdynamic indbygget den seneste Bluetooth 5.2 teknologi med forbedret lyd. Googles Fast Pair sikrer samtidig, at øretelefonerne forbinder sig hurtigt til (Android) telefonen.

Beyerdynamic Free BYRD er på markedet nu og fås i de diskrete kulører sort og grå….

(Foto: beyerdynamic)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtigere internet til fynboerne