Security branchen boomer

Glem 4K – nu hedder det 8K tv

Mens mange mennesker først har købt deres første 4K tv for nylig eller måske overvejer at gøre det snart – og hvor de danske tv-stationer nærmest ikke sender programmer i 4K kvalitet – kommer nyheden, at vi fra før jul kan begynde at købe 8K tv.

Japanske Sharp vil have sint Aquos 8K tv på 70 tommer klar til julehandelen i Japan og Kina, mens Europa må vente til begyndelsen af næste år. Så har vi lidt længere tid til at spare op, for den første repræsentant for fremtidens tv-skærme skal koste en million yen.

Det svarer til ca. 58.000 kroner. Dyrt i forhold til almindelige fladskærms-tv fra Samsung, Philips eller LG, men billigt i forhold til hvad Bang & Olufsen tager for sine nye Eclipse 4K tv.

Det første Sharp 8K tv, der kommer til salg fra jul, er på 70 tommer.

De nye Sharp Aquos 8K tv kommer med en opløsning på 7.680 gange 4.320 punkter. Det giver fantastiske muligheder, men problemet er blot, at der i øjeblikket kun findes nogle få demo videoer i 8K kvalitet – og kun i Japan.

Den første store begivenhed, der ventes optaget udelukkende i 8K, bliver sommer OL i Tokyo om tre år. I 2020 vil Japan til gengæld diske op med al den elektroniske power, som landet er berømt for.

Sharp er klar over svagheden og reklamerer derfor for et ”8K Ecosystem”. Det skal sørge for, at kamera-fabrikanter, tv-stationer, bredbånds-udbydere, produktions-selskaber og filmskabere kloden rundt allerede nu skal tænke i 8K baner.

Så meget skarpere er et 8K tv billede sammenlignet med et almindelige Full HD fjernsyn. Der er 16 gange flere billedpunkter.

Det nytter jo ikke noget at vise verdens bedste sportsfolk i utroligt detaljerede 8K billeder, når publikum ikke i forvejen har købt et tv, der kan vise dem. Selvfølgelig kan man se 8K OL på 4K skærme eller i mere beskedent Full HD, men det giver bare ikke den fulde 110 pct. nydelse. 8K viser trods alt 16 gange flere punkter på skærmen end Full HD.

Problemet er den samme ”hønen og ægget” situation, som 4K tv har haft – og stadig har. Først havde vi hardware’n, men vi manglede indholdet, der først gør det værd at købe de kostbare tv-apparater….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Security branchen boomer