Et bord med vellyd

Verdens klogeste golfbold

Nu er jeg ikke den store golfspiller, men jeg kan sagtens forestille mig, at denne lille elektroniske nyhed kan blive vildt eftertragtet hos de mange, der vandrer kilometer efter kilometer efter en lille hvid bold, som de pisker afsted på en græsbane med 18 huller.

At putte er efter sigende en detalje, der kan få selv de mest erfarne golfspillere til at rive håret af hovedet. Selvom de nøje har udregnet boldens bane de sidste meter hen til hullet, er det ikke altid nok. Somme tider løber bolden få centimeter forbi hullet eller stopper op lige foran.

Den nye Gen i1 golfbold fra Coach Lab skal gøre det nemmere at analysere bagefter på sin smartphone, tablet eller laptop, hvorfor puttet gik galt.

Gen i1 er nemlig verdens første golfbold med indbyggede sensorer og Bluetooth. Nyheden er kun en smule tungere end en almindelig ”dum” bold og skal opføre sig fuldstændig på samme måde, når den triller eller flyver gennem luften. Blot er den meget mere intelligent.

Bolden måler f.eks. rotation, retning, hastighed og slagets styrke, som den sender trådløst til f.eks. en smartphone hos golfspilleren. Med Gen i1 følger desuden en sensor, som man sætter på selve putteren. Den registrerer både den baglæns og forlæns bevægelse, hastighed og vinkel, som putteren rammer bolden med.

Coach Lab forestiller sig, at Gen i1 primært vil blive brugt til træning – og den kan være nødvendig hos især amatør golfere. Ifølge fabrikanten misser amatører typisk seks put på under to meter på en runde.

Den medfølgende Gen i1 app til iOS eller Android gør det muligt at analysere og forbedre sin golf teknik på både en seriøs og underholdende facon. Den hjælper f.eks. med at forstå de enkelte målinger og kan forvandle dem til praktiske øvelser.

Når man har oprettet en konto på Gen i1’s hjemmeside, vil app’en holde øje med spillerens handicap, styrker og svagheder. App’en vil samtidig foreslå spil-lignende øvelser, hvor spilleren lærer både slagteknik, præcision og bedre afstands-bedømmelse.

Spillerne kan endda prøve simulationer af deres favorit golfbaner og spille mod ligesindede fra hele verden. Det foregår hjemme i sofaen, på kontoret, på mobiltelefonen i toget osv….

Den intelligente Gen i1 golfbold kan i øjeblikket forudbestilles via iværksætter portalen Indiegogo til priser fra 99 USD – ca. 630  kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et bord med vellyd