Streaming er en feminin lyst

Klassiske Minier bliver ”remastered”

BMW vil gerne sælge os moderne udgaver af den klassiske Mini Cooper, og tyskerne gør det skam godt med deres nye Mini.

Den er blevet større, hurtigere og sikkert også skruet bedre sammen end de klassiske Morris Mini og Austin Partner, der var de mest solgte biler i Danmark i slutningen af 1960’erne og begyndelsen af 70’erne.

Den moderne Mini har blot ét problem. Den har ikke samme charme som det oprindelige ”hundehus på fire hjul”.

Den forsøger engelske David Brown Automotive nu at genskabe med sine nye, gamle Minier. Og flotte ser de altså ud, hvis man er altså er til den slags. Retro biler med moderne teknologi og luksuriøs indretning, der stadig høre som hurtige gocarts med tag på.

David Brown Automotive køber gamle originale Mini Cooper modeller og lader sine mekanikere skille dem ad til mindste skrue og møtrik.

De sikkert godt slidte Minier bliver renoveret, poleret, repareret og trimmet i både motor, lak og indretning, så de er efter over 1.000 timers arbejde står som nye og mere perfekte, end de nogensinde har været.

Den nye gamle Mini har bl.a. fået en touch skærm i instrument panelet.

Motoren har fået en moderne fire-trins gearkasse og er tunet til 78 hestekræfter. Der er kommet gode skivebremser for og bag, airbags – og hele det gamle møblement er udskiftet med sæder i lækkert læder, knapper og gearknop i aluminium.

Desuden er der tilføjet et 7 tommers touch display til styring af infotainment, air condition, navigation osv. Som det nu i dag er standard i moderne limousiner.

Så smukke de er – David Browns Mini Remastered bliver desværre en sjældenhed på vejene. Briterne fremstiller nemlig kun 50 eksemplarer – 25 af hver i to forskellige modeller.

https://www.youtube.com/watch?v=wRo4S7nOubc

Den ene indrettes som en moderigtigt cafe-racer, mens den anden hylder klassisk engelsk motorsport tradition – først og fremmest Mini i Monte Carlo Rally.

Priserne begynder ved 50.000 GBP – eller ca. 445.000 kroner uden danske afgifter. Ikke billigt, men man har jo altid skullet betale for noget ekstra, som kun de færreste andre har….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Streaming er en feminin lyst