Nu bliver LEGO klodser grønne

Kun nye pc’er får Windows 11 i år

(Foto: Microsoft)

Siden Microsoft løftede sløret for Windows 11 i den forløbne uge, har internet og sociale medier – helt som forventet – været fyldt med diskussioner, spørgsmål og usikkerheder.

Nu ser det så ud til, at folk, der gerne vil have deres Windows 10 pc opgraderet til 11, må væbne sig med tålmodighed.

Microsoft har trukket lidt i land i forhold til sine første antydninger. Opgraderingen kommer ikke før i første halvår af 2022.

Til gengæld kan man komme i besiddelse af Windows 11 allerede til efteråret, hvis man køber en ny pc. Microsoft vil tilsyneladende prioritere sine industry-kunder.

På den måde sikrer software-giganten sig, at alle pc’erne er kraftige nok til at kunne køre det nye styresystem. Ellers får de ganske enkelt ikke programkoden udleveret.

Den anden gruppe, som faktisk får adgang til Windows 11 her til sommer, er programmører og udviklere. De skal jo have god tid til at modificere eller nyskrive apps til 11’erens nye funktioner og features.

Det ser ud til, at kun helt nye pc’er kommer med Windows 11 i år. Opgraderinger fra Windows 10 på eksisterende pc’er må vente til 2022. (Foto: Microsoft)

Netop spørgsmålet om systemkrav for hardware dukker op, hver gang Microsoft lancerer en ny version af Windows. Sidste gang, vi oplevede det, var for seks år siden. Også Mac brugere kender problemstillingen.

Windows 11 er et stort og komplekst program. Og intet er mere komplikeret end at sikre sig fuld kompatibilitet med ældre versioner på Windows pc’er ude hos mange millioner brugere.

Ved at lokke så mange Windows brugere som muligt til at købe en ny pc i år får Microsoft ekstra tid til at løse eventuelt åbenbart stående udfordringer med bagud kompatibilitet og systemkrav.

Regn dog med, at din pc ikke må være særligt gammel, før den må give op over for Windows 11. Den skal også have en kraftig processor og en god grafik.

Problemet ser man såmænd også hos Microsoft selv: Omkring halvdelen af de Surface laptops og tablets, som Microsoft har sendt på markedet gennem årene, kan ikke håndtere Windows 11.

Folk med ældre eller ret svage pc’er behøver dog ikke at opgive. Microsoft har lovet at støtte Windows 10 med opgraderinger helt frem til 2025.

Desuden løber diskussionerne også blandt Windows entusiaster, om det overhovedet kan betale sig opgradere hurtigt. Skeptikerne mener, at så store er forbedringerne i Windows 11 heller ikke….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver LEGO klodser grønne