Uret for de rigtigt seje

USA’s præsidenter bliver ældre

Når man følger de indledende manøvrer til USA’s næste præsidentvalg, kan man ikke lade være med at undre sig over, hvorfor det alt sammen er gamle mænd, der ligger forrest i kandidat-feltet.

Den siddende præsident Donald Trump er 73 år og holder rekorden som den ældste, der nogensinde blev valgt til embedet. Hans fire tilbageblevne rivaler fra det demokratiske parti – Biden, Sanders, Bloomberg og Warren – er alle endnu ældre. Altså over 70.

I gamle dage sagde man, at de kommunistiske styrer blev ledet af meget gamle mænd, der burde være gået på pension i stedet for at sidde som statsledere. Tænk bare på Sovjet, Kina og Østtyskland.

(Infografik: Statista.com)

Når man tager et historisk overblik over amerikanske præsidenter siden 1789, har de alle været yngre end Trump og hans konkurrenter. Mange af dem faktisk meget yngre.

Det mest aktuelle eksempel var Barack Obama, da var 47 år og 169 dage, da han blev udnævnt officielt. Bill Clinton var kun 46 år og dermed USA’s tredje-yngste præsident i historien.

Vil man finde gamle præsidenter, der nærmer sig Trump og rivaler i alder, skal man over hundrede år tilbage i historien. William Henry Harrison indtog stolen i en alder af 68 år i 1841. Han holdt dog kun i en måned, inden han døde af lungebetændelse. Han var USA’s tredje-ældste præsident nogensinde….

(Indledningsfoto til artiklen: David Mark / Pixabay)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uret for de rigtigt seje