TikTok på vej med 30 minutters videoer

Hele diskoteket er trådløst og på batteri

(Foto: AlphaTheta)

Alle, der har bikset med mobile diskoteker, ved, at det kan være noget tungt stads at slæbe rundt på.

Selvfølgelig hjælper det, at digitale mikserpulte og musik-afspillere fylder mindre end de gamle af slagsen med analoge grammofoner, men sådan helt oppe på beatet er udstyret alligevel ikke.

Det er f.eks. først nu, at Pioneer præsenterer en fuldt trådløs DJ løsning med både mikserpult og aktive højttalere på batteri.

(Foto: AlphaTheta)

Det sker i AlphaTheta regi, som er den nye betegnelse for Pioneers DJ division. Den hoppede fra resten af det velkendte japanske Hi-Fi mærke i 2014 og skiftede navn i 2019.

DJ divisionen har ellers mange flotte meritter at kigge tilbage på. F.eks. var Pioneer først i verden til at lancere en top-betjent cd-afspiller til professionelle anvendelser.

Det første konkrete AlphaTheta produkt kommer nu i skikkelse af Omnis-Duo. Det er en komplet handy og bærbar DJ-station, som kan finde plads i en lidt større rygsæk.

(Foto: AlphaTheta)

 

Omnis-Duo rummer to musik-afspillere med mixer og touch-skærm i midten:

I feature-bunken ligger bl.a. otte slags Beat FX, seks slags Sound Color FX og otte ”hot cues” pr. afspiller. Dertil kommer dedikerede knapper til ”jump” og ”loop” af beats.

Efter sigende skal Omnis-Duo kunne køre i op til fem timer på et Li-ion batteri. Det betyder, at man kan tage diskoteket med udendørs uden at skulle spekulere på mange strømkabler og finde en egnet stikkontakt.

(Foto: AlphaTheta)

Hvis der er brug for mere spilletid, kan AlphaTheta levere en kompatibel powerbank med USB-C stik som tilbehør.

Selvfølgelig er det nødvendigt med eksterne højttalere for at få mixerlyden blæst ud i omgivelserne, men dem sørger AlphaTheta også for.

De hedder Wave-Eight og passer både i teknologi og design til Omnis-Duo.

Højttalerne kører på batteri og forbinder sig med mixerpulten via et SonicLink, der er hurtigere end Bluetooth.

Når man er indendørs, kan højttalerne også sættes til mixeren via XLR- eller phono-kabler. Så sætter man jo nok også både bokse og pult i en stikkontakt.

Lydsignaler kan sendes ind i mixeren fra en pc eller eller Mac via Wi-Fi, Bluetooth, USB-A drev eller SD hukommelseskort. Desuden har Omnis-Duo to mikrofon-indgange.

(Foto: AlphaTheta)

Bluetooth forbindelsen kan selvfølgelig også bruges til at forbinde ”almindelige” trådløse højttalere, hoved- og øretelefoner eller selv moderne stereoanlæg i en bil.

Blot er forbindelsen ikke helt så hurtig og uden forsinkelser som AlphaThetas egen private teknologi.

Omnis-Duo mixeren skal koste 1.500 dollars eller ca. 10.500 kroner. En officiel dansk pris kendes endnu ikke. Hver Wave-Eight højttaler skal man betale 899 dollars for….

(Foto: AlphaTheta)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TikTok på vej med 30 minutters videoer