Apples App Store skal ændres i Europa

TikTok på vej med 30 minutters videoer

(Foto: Ron Lach / Pexels)

Hele eventyret begyndte med små 15 sekunders videoer, som børn og teenagere kunne optage med deres mobiltelefon.

De viste typisk små danse-optrædender eller sange i den bedste asiatiske Karaoke tradition.

I mellemtiden har TikTok spredt sig over det meste af verden – inklusive Danmark – hvor det kinesiske video-medie er ved at være en alvorlig konkurrent for Facebook, YouTube og Instagram.

Udbredelsen har stillet større krav til TikToks features. Derfor er den tilladte video-længde først og til ét minut, så tre og i øjeblikket 10 minutter i Europa og USA.

På TikToks hjemmebane i Kina  – her hedder app’en Douyin – kan brugerne optage 30 minutters video-klip siden i mere end et år.

(Illustration: Gizchina)

Ifølge den britiske social media analytiker Matt Navarra kan Vesteuropa være det næste sted, hvor de halve timers videoer bliver introduceret.

TikTok er ved at beta-teste muligheden lige nu på både iPhones og Android. Det plejer at betyde, at en officiel lancering er meget tæt på.

Strategien hos TikTok er åbenlys. Mediet kan ikke længere nøjes med at være kongen af de korte videoer.

Hvis man vil have fat i flere store annoncører og mere seriøse influencere og indholds-leverandører, kræver det adgang til længere video-klip.

Kun på den måde kan TikTok udmanøvrere Instagram og YouTube, hvilket er kinesernes helt klare ambition.

Omvendt har så store ændringer også en risiko. Nemlig, at man skræmmer sine oprindelige brugere bort, der ikke længere synes, at TikTok er lige så sjov og hurtig og charmerende som i dag.

Men ok – 30 minutter gør det f.eks. muligt at streame hele afsnit af tv-shows, hvor de i dag skal skæres op i flere dele….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apples App Store skal ændres i Europa