Razer laver smarte briller

Ingen mobil ved bordet hos Gates

(Foto: Bill Gates / Facebook)

Med en formue på omkring 300 milliarder kroner er familien Gates i byen Medina i den amerikanske delstat Washington en af verdens aller-rigeste.

Det mærker man bare ikke i det daglige. Microsofts grundlægger Bill Gates er på mange måder en lidt gammeldags mand med klassiske principper.

Ikke lige, hvad man har forestiller sig hos en person, der er den måske vigtigste i hele pc-alderen og i dag er verdens største filantrop og velgører.

Det store Hong Kong medie ”South China Morning Post” (SCMP) har lavet et portræt af den superrige Gates familie med far Bill, mor Melinda og de tre børn Jennifer, Phoebe og Rory.

De lever godt i et megahus til 127 mio. dollars, men er ellers ikke forkælet specielt meget. Bestemt heller ikke, når det gælder moderne tech-gadges.

Ifølge SCMP fik Gates børnene ikke en egen smartphone, før de var fyldt 14 år. Det er langt senere end typiske børn i Danmark.

De tre unge Gates’er må heller ikke have deres mobil med ved middagsbordet. Familien spiser så vidt muligt tre gange om dagen, og da må gadges ikke forstyrre samtalen.

(Foto: @melindafrenchgates / Instagram)

Bill og Melinda Gates har også begrænset den daglige skærmtid for deres børn. Det er forbudt at tage mobilen eller andre gadges med i seng:

”Disse husregler hjælper vores børn med at sove til fornuftig tid,” citerer SCMP Melinda Gates for at sige.

Gammeldags husregler gælder også på andre fronter:

Børnene hjælper med at vaske op næsten hver eneste aften. Det har fru Gates bestemt, fordi hun mener, at den kedelige pligt ikke skal gå mere til mænd end til kvinder. Melinda Gates mener, at opvask styrker både forholdet som ægtepar og som familie.

Mens Bill Gates har revolutioneret verden med teknologi, pc og software, følger han og konen en opdragelses-model, som formentlig stammer fra 1970’erne. Det passer nok, for it-pioneren er født i 1955 og var ung mand i det nævnte årti.

Ifølge SCMP kaldes metoden ”Love and Logic”. Den minimerer følelses-udbrud som at skælde børnene ud. I stedet opfordrer Gates sine børn til at løse deres problemer selv.

Bill og Melinda Gates er blandt de super-rige, der har forpligtet sig til at uddele det meste af deres formue til godgørende formål.

Hver af børnene arver kun 10 millioner dollars hver – ca. 64 millioner kroner – hvilket vel er ok at overleve på for de fleste mennesker.

Gates-børnene skal i stedet lære at arbejde hårdt for at tjene deres egne penge. De skal selv realisere deres drømme – ikke få dem foræret.

Gates familien har i dag bundet deres utrolige formue i Bill and Melinda Gates Foundation, der er verdens største private og velgørende fond.

Mange af pengene går til at bekæmpe sygdomme og ulighed i verden. Gates er også dybt involveret i klima-forandringerne på kloden.

For flere år siden var Microsoft-stifteren blandt de første, der spåede, at verden snart ville opleve en masse-pandemi. Det var Corona eller COVID-19.

I den mellemliggende tid har fonden doneret milliarder af kroner til bekæmpelse af Corona. Det seneste bidrag var på 250 millioner dollars….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Razer laver smarte briller