Vindmøller skal da bygges i træ

Salget af tablets styrtdykker

(Foto: Apple)

Her på Leifshows.dk har jeg flere gange fortalt, at salget af smartphones og pc’er er faldet siden Corona pandemien, hvor alle købte nyt, fordi de skulle arbejde hjemmefra.

Nu viser nye tal fra analysebureauet IDC, at situationen ser endnu værre ud hos tabletterne. Her er salget nærmest styrtdykket i andet kvartal af 2023. Nemlig med 29,9 procent til 28,3 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Det går også tilbage for de små bærbare Chromebook laptops – dog ikke nær så markant.

Verdens største tablet-fabrikanter. (Grafik: IDC)

Salget af Chromebooks gik tilbage  med 1,8 procent sammenlignet med andet kvartal i 2022. I alt blev der købt 5,8 millioner chromebooks i april, maj og juni.

Ifølge analytikerne fra IDC har det store dyk i tablet-salget flere forklaringer:

Først og fremmest holder forbrugere sig tilbage med nye indkøb på grund af inflation og økonomisk krise. Dertil kommer mangel på vigtige komponenter som f.eks. processorer.

Salget af Chromebook laptops er gået i stå efter Corona pandemien. (Foto: Acer)

Ikke uventet klarede Apple sig bedst blandt verdens største tablet-fabrikanter. Eller rettere – iPads klarede sig mindst dårligt.

Apples salg faldt nemlig med 16,8 procent, hvilket var meget mindre end hos konkurrenterne. Derfor vandt iPad store markedsandele på verdensbasis, selvom salget gik tilbage.

I andet kvartal solgte Apple 10,5 millioner iPads. De giver en global markeds-andel på 37,0 procent. En fremgang på næsten seks procent.

Samsung er kun halvt så stor som Apple i tablet-salget. 5,8 millioner Galaxy Tabs solgte Samsung, hvilket giver en andenplads og en markedsandel på 20,6 procent.

Chromebook salget i verden i andet kvartal af 2023. (Grafik: IDC)

Lenovo holdt sig på en global tredjeplads trods en salgs-nedgang på 38,8 procent. I april, maj og juni fik Lenovo afsat 2,1 millioner enheder.

På fjerdepladsen måtte Huawei acceptere en tilbagegang på 22 procent, mens Xiaomi kunne notere en flot fremgang på 41,6 procent. Med et salg på 1,0 millioner tablets er Xiaomi dog en dværg i sammenligning med Apple.

Hos Chromebooks er konkurrencen noget tættere end på tablets, fortæller IDC:

Dell verdens nummer ét med en markedsandel på 25,6 procent. Acer følger efter med 22,7 procent. Lenoov har 21,7 procent og HP 15,6 procent i verden….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vindmøller skal da bygges i træ