Ny Mini er retro mixet med digital fremtid

Mange danskere aner ikke, hvad Metaverse er

(Foto: HyancintheLuynes / Wikimedia)

Da Facebooks grundlægger og topchef Mark Zuckerberg introducerede Metaverse for et par år siden som fremtidens internet, var der ingen grænser for medie-omtale, positive og kritiske kommentarer fra politikere og eksperter.

Kort sagt, Metaverse ville helt sikkert blive den næste store ting.

I mellemtiden har Zuckerberg og co. brugt milliarder af dollars på udviklingen af Metaverse, uden at man hører om meget andet end den dårlige økonomi i projektet.

Reklamebranchen, som skulle blive en af de helt store nydere af Metaverse, er også blevet forbløffende tavs. Det samme er de kendte mærkevarer, der straks kastede sig over den nye teknologi.

I Metaverse er ideen, at brugerne selv bliver en aktiv del af begivenhederne på skærmen. De optræder som ikoner – avatarer – der kan bevæge sig mere eller mindre frit i den digitale verden.

I dag snakker ingen om Metaverse. Fremtidens internet er blevet afløst af kunstig intelligens (AI), hvor ChatGPT app’en går sin sejrsmarch.

En tredjedel af danskerne ved slet ikke, hvad Metaverse er. (Foto: Getty Images / Unsplash+)

I dette tidsmæssige vacuum har det store analysefirma YouGov spurgt mennesker i 18 lande – inklusive Danmark – hvad de mener om Metaverse.

Internationalt set udtrykker næsten hver tredje forbruger – 29 procent – bekymringer for Metaverse, mens 40 procent ikke ser nogen problemer i teknologien.

Det gælder hverken de formentlig høje priser for hardware for at køre Metaverse – f.eks. i skikkelse af særlige masker. Eller truslen om nye overtrædelser af privatlivets fred.

Europæerne er de mindst bekymrede for Metaverse. Det gælder ikke mindst Danmark, hvor kun 15 procent ser problemer komme. Også Sverige ligger på samme niveau.

Mere markant er dog, at 30 procent af danskerne svarer, at de slet ikke aner, hvad Metaverse er for noget. Det er den højeste procentdel af samtlige 18 lande i analysen.

Mest vilde med Metaverse er markeder som Hong Kong og Kina med henholdsvis 62 og 59 procent. I Danmark siger under halvdelen – 26 procent – det samme….

(Grafik: YouGov)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Mini er retro mixet med digital fremtid